Linda Seberg er meget aktiv og udadvendt. Hun fylder tirsdag den 16. maj 75 år. 

Smørrebrødsjomfru oplevede Krusaagaards storhedstid

Linda Seberg, Kruså, fylder tirsdag den 16. maj 75 år. 

Hun stammer fra Tofterup ved Grindsted og kom i 1964 til Krusaagaard som smørrebrødselev.

“Dengang boede man jo også der, hvor man tjente, så jeg har oplevet Krusaa­gaards storhedstid”, fortæller Linda Seberg, som to år senere mødte sin kommende mand på Café Max i Kruså. De blev gift i 1968. Da hun fødte deres første barn, Torben, var den nyfødte nødt til at komme med på arbejde.

“Han sad fastspændt i en lift på bordet, og så på, mens jeg arbejdede. Det samme gjaldt, da jeg i 1971 fik vores datter Connie”, husker Linda Seberg.

Da der siden gik 10 år og den sidste datter, Dorthe, kom til verden, stoppede Linda Seberg på Krusaagaard. 

Derefter var hun ansat i to år på fjerkræslagteriet i Bov, og siden blev hun uddannet hjemmehjælper og bestred det job i 32 år. I 2008 gik Linda Seberg på efterløn.

Aktiv i foreningslivet

Hun blev i 1987 skilt fra sin mand. Senere mødte hun Morten Gundesen – også kaldet Mortens Kartofler. De dannede par frem til hans død i 2010. De nåede at være sammen i næsten 25 år. De sidste to år tilbragte de i deres nybyggede villa på Tunnel­dalen, hvor hun stadig bor.

I 2014 flyttede hendes bror, der var blevet enkemand, ind lige overfor hende. De spiste sammen hver dag og fik en sildemad og snaps hver lørdag og søndag. Han led af sklerose, og Linda Seberg kørte rundt med ham i hans i invalidevogn, gerne op til Valdemarhus. Han døde i 2021, 80 år gammel. 

Linda Seberg har altid været særdeles aktiv i foreningslivet, og oftest har hun bestridt hvervet som kasserer. 

“Hvis jeg ikke kan finde ud af det, så hjælper min datter Connie mig gerne”, siger Linda Seberg, der har et fantastisk forhold til sine tre børn, der bor i nærheden og altid står til rådighed. 

Hun har været med i bestyrelsen for spejderne i Kruså, der dengang havde til huse på Savværks­vej. Hun har været med i Pensionist­foreningen ved Grænsen, indtil den blev nedlagt. I dag er hun aktiv i Sct. Georgs Gildet, engageret på Valdemarshus og er med i brugerrådet. Desuden er hun aktiv i Nørkleklubben, hvor hun spiller kort.

“Jeg elsker at spille, men aldrig om penge. Jeg går til banko hver søndag i Aabenraa med min yngste datter, og er også altid med på Valdemars­hus. Jeg har et aktivt liv og nyder det” fortæller den snart 75 årige fødselar, som holder fest ad to omgange. Først for familien og senere for venner og naboer. Blandt gæsterne er naturligvis også hendes 6 børnebørn og Mortens børn og børnebørn. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.