Frisørfaget er presset. Mette Perlewitz glæder sig til snart at åbne sin salon i Kruså igen.

Saksen er fremme og frisør er klar

Hos Salon Skrænten i Kruså ærgrer ejer Mette Perlewitz sig over, at de liberale erhverv fortsat ikke må åbne.

Hun kan snart ikke holde ud at vente meget længere med at åbne.

“Jeg har fået en hel del henvendelser fra folk på facebook og messenger, om jeg ville klippe dem. Det har jeg sagt nej til”, fortæller Mette Perlewitz, som slet ikke forstår, hvorfor frisører ikke har fået lov til at åbne deres saloner. 

Ifølge hende er der meget mindre smitterisiko under ordnede forhold med afspritning og afstandskrav, end hvis man kører rundt til folk i deres private hjem.

Ingen kompensation

Under sidste nedlukning fik Mette Perlewitz tid til at renovere salonen. Denne gang har hun opsat nogle nye reoler. Desuden har hun brugt tiden på at renovere sit eget hjem. Og så har hun gået nogle dejlige lange ture i naturen.

“Vores 16-årige søn har været tilmeldt en efterskole i Juelsminde. Han har været hjemsendt og har haft hjemmeundervisning. Jeg har lokket ham med ud på mine gåture, for det synes jeg han har haft godt af. Han er begyndt på efterskole igen, og det er han superglad for”, siger Mette Perlewitz, som håber, at når datoen for genåbningen bliver meddelt, bliver der god tid til at forberede sig. Hun forventer, at telefonen bliver rødglødende.

“Jeg skal gerne have tid til at klippe kunderne, og jeg kommer til at arbejde benhårdt for at indhente det forsømte. Tre måneders nedlukning er meget hårdt økonomisk, og jeg har stadig ingen kompensation modtaget. Jeg åbner min telefon lige så snart, der er en dato for åbningen. Så kan folk ringe og booke tider, og så kan jeg komme i gang i salonen igen”, siger en håbefuld Mette Perlewitz. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.