Finn Christiansen åbner 5. juni en betjeningslød dagligvarebutik i Rinkenæs.

Rinkenæs får ubemandet købmandsbutik

Borgerne i Rinkenæs har længe hungret efter en dagligvarebutik – og det får de nu.

Det bliver dog ikke en helt traditionel en af slagsen.

Købmand Finn Christiansen åbner nemlig en betjeningsløs dagligvarebutik i Rinkenæs, hvor kunderne ikke skal forvente at møde personale.

“Jeg er meget spændt på det”, siger 55-årige Finn Christiansen, som til daglig driver købmandsgården i Bovrup.

Nu vil han så åbne en satelit-butik i det gamle bagerudsalg i Rinkenæs.

For at kunne holde udgifterne nede og skabe butik i en by, hvor en traditionel købmand ikke har kunnet køre rundt, skal han nemlig teste, hvordan en butik uden personale vil blive taget imod.

I Rinkenæs bliver der ingen betjening og et mindre udvalg af daglivarer. Omvendt får kunderne døgnåbent.

Kunderne i Rinkenæs får adgang til butikken ved at scanne en QR-kode ved indgangen og ved at registrere sig med MitID, når de går ind i butikken. På den måde er Finn Christiansen sikker på, at der ikke kommer nogen under 16 år ind, som ikke må købe de øl, som for eksempel vil være at finde i butikken.

Samtidig har han oplysninger på folk, hvis der skulle ske tyveri. Kunderne kan også få nøglebrikker, hvis de har besvær med MitID.

Den lokale døgnbutik i Rinkenæs åbner efter planen 5. juni. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.