Bertel Haarder høstede stort bifald for sit foredrag på Cathrinesminde Teglværk.

Bertel Haarder tog kegler foran 300 tilhørere

Fhv. minister Bertel Haarder (V) var en gudsbenådet taler, da han talte på Cathrinesminde Teglværk.

På sin ligefremme facon tryllebandt han de godt 300 tilhørere.

Foredraget blev en rejse gennem et langt liv som skolebarn, højskolebarn på Rønshoved Højskole, underviser og politikker. Han er den eneste i Folke­tinget, siden systemskiftet i 1901, som har siddet i 22 år som minister under fire forskellige regeringer. Derudover har han siddet i Europa-Parlamentet i 7 år.

Bertel Haarder nød at komme tilbage til sit elskede Sønderjylland, og han brugte forud for mødet et par timer på en gåtur på Gendarmstien. 

“Jeg husker strandene fra min barndom. De var ikke som andre strande i landet. Strandene her på egnen er fyldt med røde og gule mursten, præcis som i min barndom”, lød det fra den folkekære politiker og højskolemand.

Et lille stykke krøllet papir var nok til at starte en lang livsfortælling. Der blev lyttet intens under hele foredraget. Man fornemmede tydeligt, at man var i selskab med en person, som der herskede stor respekt for.

I pausen var der fedtemadder som det er en tradition. ■

blank

Skrevet af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Fotos af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.