Bestyrelsen er klar til årets byfest, som rummer flere nye tiltag.

Bov byfest med mange nyheder

Den nye formand for Bov Sogns Ringriderforening, Erik Lind Pedersen, arbejder sammen med den øvrige nyvalgte bestyrelse hårdt for at få alle tingene på plads til den kommende byfest.

“Vi er et godt blandet team med mange forskellige meninger, men vi kommer altid til enighed. Derfor ser programmet for byfesten også forskellig ud fra de forrige byfester”, fortæller Erik Lind Pedersen. 

Som noget nyt kan man komme forbi til en fyraftensøl eller- drik onsdag aften. Teltet bliver stillet op mandag, og så kan man jo lige så godt bruge det. Be­styrelsen håber derfor, at mange vil dreje et smut ind forbi pladsen og få lidt koldt at drikke og en god snak med kollegaer, venner og bekendte.

Bankospil

Torsdag afholdes det traditionelle bankospil i teltet. Man kan forinden bestille en ringriderpølser til pausen, eller man kan købe en håndmad. 

Børneformiddagen er flyttet til fredag formiddag med trylleri og gratis forfriskninger til alle tilmeldte børn.

Fredag aften holdes traditionen også i hævd, nemlig med den store cykelringridning som altid tiltrækker mange hold. Bov Sogns Ring­ridning er næsten berømt for det arrangement.

“Sidste år var helt fantastisk med rekorddeltagelse, og den re­kor­d vil vi gerne slå i år. Der er som altid præmie til det bedst udklædte hold, og naturligvis også til ringriderdronningen og -kongen. Deltagerne har gratis adgang til teltet bagefter, hvor sangeren Mette Ingwersen underholder. Det skal nok blive godt, for hun synger fantastisk”, fortæller Erik Lind Pedersen.

Optog

Lørdag ser lidt anderledes ud i år. Der kommer nemlig knallertringridning med flere lokale knallertklubber, blandt andet Bruderherz fra Bov. De vil køre i optog fra Frøslev Træ, igennem Frøslev og Padborg og hen til festpladsen i Bov.

“Vi lader Fårhus om traktorringridningen. Det er de nemlig bedst til”, siger Erik Lind Pedersen.

Desuden bliver der konkurrencer med robotplæneklippere.

Om aftenen er der også et nyt tiltag, nemlig Bix og Bajer fra Holbøl Landbo­hjem. Det er altid et hit, så aftensmaden er nem denne aften. Efterfølgende underholder diskotek Saxon i teltet.

Ringridning

Søndag er der ikke pillet ved. Det står helt klart i hestens tegn. Men der er desværre ingen optog. 

“De andre år har der været tilmeldt meget få ryttere, og så kan man ikke rigtigt lave et optog”, fortæller den tidligere formand Mads Larsen, som stadig for ringridningen om søndagen, og det skal publikum ikke snydes for. Kå­ringen af årets ringriderkonge og øvrige vindere forventes at blive kl. ca. 16.30.

Hele weekenden er der hoppeborge, kraftmaskine og tombola samt grillpølser og udskænkninger på pladsen.

Erik Lind Pedersen glæder sig meget til festen. Han håber, at lokalbefolkningen bakker så meget op som overhovedet muligt. 

“Uden dem – ingen fest. Men  – vi ses til næste år”, fastslår Erik Lind Pedersen. . ■

Formand for Bov Sogns Ringriderforening, Erik Lind Pedersen.

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.