Rinkenæs byfest er en tradition

Først var der Corona med masser af restriktioner, som begrænsede de frie, sociale udfoldelser, og så blev der arrangeret byfest i Rinkenæs sidste år. 

Den blev et brag af en succes. Derfor gentager Rinkenæs UIF succesen i år – nærmere bestemt kommende weekend 1.-2. september – til glæde for mange engagerede og feststemte mennesker i sognet.

“Vi havde 100 års jubilæum i 2021, men det kom til at lide under Coronaen, så vi måtte gå tidligt hjem. Derfor er det kun anden gang, vi har byfest i Rinkenæs, men nu er det også en tradition,” siger formand Heidi Lemvig, Rinkenæs UIF.

“Vi har et hav af mennesker, som brænder for det og glæder sig til festen. Der er en helt utrolig stor opbakning både blandt familier og ældre. Det starter med bankospil med rigtig flotte præmier fredag aften klokken 18.30 i teltet. Vi har et helt utroligt godt samarbejde,” siger Heidi Lemvig.

Vandrutsjebane

Klokken 13 lørdag åbner pladsen med vandrutsjebane, hoppeborg og indtagelse af popcorn og slush ice i rigelige mængder. 

Der er havetraktor- og cykelringridning med kåring af konge/dronning og kronprins/esse. Rinkenæs Friville Brandværn kommer med deres brandbiler. Det hele foregår på sportspladsen og ved Rinkenæs Skole.

Lørdag aften klokken 18.30 er der fest i teltet med helstegt pattegris på menuen og musik af Electricfich Duo.

“Vi fester til den lyse morgen eller i hvert fald til klokken et. Vi glæder os utrolig meget. Der plejer at være høj stemning og en fantastisk fest,” siger Heidi Lemvig, der selv trækker i festskruddet, når hun har fået styr på det organisatoriske omkring den på andet år traditionsrige fest. ■

Borgerne i Rinkenæs sværger til havetraktor- og cykelringridning samt fest og farver, hvilket atter vil komme til udtryk, når de kommende weekend inviterer til byfest, som nu er en tradition.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.