Autocampister forsøger ofte på kreativ vis at klemme deres køretøjer ind på sommerhusgrunde og i rekreative områder med parkeringsbegrænsning, hvilket kan være generende i sommerhusområder som her i Rendbjerg.

Autocampere parkerer på må og få i sommerlandet

Et stigende problem med autocampere, der parkerer på bedste beskub i sommerhusområder og langs strande, har fået myndighederne til at indskærpe reglerne. 

Autocampere skal overholde bestemmelser som alle andre køretøjer. De skal parkere, hvor der er plads til det i parkeringsbåse.

Er der ikke det, må de holde på særlige autocamper p-pladser. En autocamper må holde pause på en raste- eller holdeplads, men det er ikke tilladt at campere. Det skal foregå på campingpladser.

Flere sommerhusområder – blandt andet i Rendbjerg – er plaget af kreative campister, der parkerer og camperer ved sommerhuse. Det er ikke tilladt. Sommerhusområder er forbeholdt sommerhusgæster. 

Det er en politisag, hvis campister slår sig ned i et sommerhus- eller andet rekreativt område for at tage gratis ophold der.

Grundejerforeninger har ofte egne særlige regelsæt for at undgå at blive rendt over ende af campister. Det er ikke tilladt at udvide sommerhuslejemålet ved at køre en autocamper ind i indkørslen. Bølgerne går højt i sommerlandet i diskussionen om autocampernes manglende optiske charme og de gener og den belastning, de fører med sig i naturen.

Antallet af autocampere boomer i Danmark og ikke mindst syd for grænsen. Autocamperne bliver større og større og kaldes ikke ubegrundet Mobile Home, hvorfor de er svære at få ind på afmærkede holdepladser og private indkørsler. ■

blank

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.