Paul Loichtl, tidligere forpagter af Holdbi Kro, fylder 60 år.

Restauratør Paul Loichtl fylder 60 år

I mange brancher nærmest skriger virksomhederne efter medarbejdere, men ikke i restaurant Torve-Hallen i Søn­der­borg. Her er der ikke problemer med at tiltrække arbejdskraft. I øjeblikket er der 48 medarbejdere.

“Det handler om at have en god grundstamme og finde de medarbejdere, der tiltrækkes af et arbejdsmiljø med travlhed, kvalitet, glade og smilende kunder og kolleger”, siger restauratør Paul Loichtl, der den 22. juli fylder 60 år – en begivenhed, der fejres med medarbejderne.

Paul Loichtl har drevet restaurant Torve-Hallen i 4,5 år, og har 3,5 år tilbage af sin forpagtningsaftale. Hvad der så skal ske vides ikke, men Paul vil gerne fortsætte på havnen i Sønderborg.

Paul Loichtl er født og opvokset i Østrig, hvor han både er uddannet kok og tjener. Karrieren har givet ham ledende positioner på restauranter med både en og tre Michelin-stjerner bl.a. Aubergine i München, Prinz Eugen på Hilton i Wien og Park Hilton i München.

I syv år var Paul Loichtl restaurantchef på Dreh­restaurant im Olympia­turm i München, hvor han var med i planlægningen af storarrangementer i forbindelse med eksempelvis Siemens’ årlige generalforsamling og Formel-1 på Hockenheim banen. Efter en afstikker på to år til Danmark for at blive inspektør på A Hereford Beefstouw i Tivoli, vendte han tilbage til Tyskland. 

Holdbi Kro

I 2001 vendte Paul Loichtl tilbage til Danmark for at blive daglig leder af A Hereford Beefstouw restauranten på Aabenraa i Københavns indre by og i 2002 videre til Holdbi Kro ved Kruså.

Sammen med sin hustru Margrid, der leder notariatet i et større advokatfirma i Flens­borg, har Paul flere gange gennemført gastronomiske vandretur i både Kelstrup Skov og på Kær Halvø ved Sønderborg. ■

Fotos af
Kasper Roed

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.