22. maj fylder radioforhandler i Gråsten Henning Christensen 60 år, hvoraf mere end to tredjedele er gået med at servicere og sælge radio- og TV apparater til sønderjyder, og det er gået ganske godt endda omskiftelige tider til trods.

Radiomanden fylder rundt

Henning Christensen er radiomand om en hals. 

Han er udlært radiomekaniker hos Radio Toft i Gråsten i den tid, forretningen havde til huse i Ulsnæs Centret.

Senere blev han ansat samme sted, og omkring årtusindskiftet overtog han forretningen, der i dag ligger på hjørnet af Skolegade. Hans kompagnon Leif Hansen er oprindelig radiomand fra Broager. De slog pjalterne sammen i 2007. Forretningen hedder også Panasonic Center. 22. maj fylder Henning Christensen 60 år.

“Jeg kom i lære hos radioforhandler Toft, da jeg var 17 år, så jeg har været 43 år i branchen,” fortæller Henning Christensen, hvis morfar i sin tid var værkfører hos Radio Toft.

“Min morfar stoppede, da der kom farvefjernsyn,” fortæller radioforhandleren, i hvis tid udviklingen er gået fra billedrørs fjernsyn til digitale fladskærme.

Makkerpar

Det kræver en helt anden indsigt i teknik og fjernsyn, men der er ingen vej uden om, hvis man vil begå sig i branchen. Henning Christensen og Leif Hansen kører ud til kunderne og formiddagen, mens en af dem passer butikken om eftermiddagen.

“Vi er den eneste forretning af vores slags i Gråsten og Sønderborg og omegn og på hele Als,” fortæller Henning Christensen, der husker, da en by med respekt for sig selv husede to tre radioforretninger.

Sådan er det ikke i dag. Derfor er makkerparret ofte på langfart for at få fjernsyn og radio og anden teknik til at fungere. Deres stamkundekreds udvider sig løbende.

“I starten kostede en fladskærm 15-16.000 kroner. I dag er de faldet stærkt i pris. Mange går efter slagtilbud og kommer så hjem med et apparat, de ikke kan finde ud af at tage i brug. Der kommer vi ofte ind i billedet,” griner Henning Christensen, der har prøvet lidt af hvert i sine mere end fire årtier som radioforhandler.

Gode råd

Folk lader sig lokke af streamingtjenester og TV-pakker, men det kan sagtens vise sig ikke at være nogen særlig god forretning.

“Vi kan sagtens matche prisen hos de store kæder. Folk er ofte helt forblændede af, hvad der står nede i det ene hjørne af skærmen, men det er ikke altid det bedste køb. Mange er ved at gå kolde i streamingtjenester på computeren, fordi de hele tiden skal downloade nye program-apps. Selv min datter i København er kommet i tanke om, det måske kunne være en ide at have et fjernsyn frem for at streame TV på computeren,” fortæller Henning Christensen, der gerne giver gode råd og ikke har noget imod at fortælle, hvordan han ser på tingene.

Efter hans mening er det bedst at investere i et ordentligt fjernsyn eller radio, når man nu skal ud at købe, og så satse på, det holder i længden. 

Familiefesten med 35 deltagere heriblandt otte børnebørn, som han og hustruen Birgit har tænkt sig at samle, kommer til at foregå på Fanø. 

Når Henning Christensen tager færgen for at fejre sin runde dag, har han tænkt sig at slukke telefonen og nyde samværet med familien, og de skal ikke se fjernsyn på bedstefars 60 års dag. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 16. maj 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.