Artikelbeskrivelse

Populært at strikke i ferien

Af Søren Gülck

62-årige Lis Lykke Christensen besidder et smittende godt humør. I 28 år har hun drevet garnforretning i Ulsnæs-Centret.

Da hun begyndte, var det Gråstens mindste forretning. Fra gulv til loft var der proppet med garn. Selv døren blev udnyttet som lagerplads. I 2012 rykkede hun imidlertid sin garnbutik over i en større butik .

I sine yngre år var Lis Christensen ansat som bankassistent i Gråsten Bank. Det var imidlertid kærligheden til garn og strikketøj, som fik hende til at droppe banken for i stedet at fordybe sig i garn, stof og knapper.

Efter flytningen til det fire gange større butikslokaler, har hun fået mulighed for at præsentere sine varer bedre. Garnbutikken hedder “Garn og Tøj”, den er kendt i store dele af Sønderjylland, og den er blevet landsdelens førende butik i garn. Kunderne kommer langvejs fra for at handle og få en god snak om garn i sommervarmen.

Populært

Antallet af folk der strikker, er nærmest eksploderet de seneste år. Overalt i landet er der opstået klubber og strikkecaféer, hvor folk mødes for at strikke og snakke. Der er i højeste graf noget socialt i at strikke og hækle.

“Overalt kan man se kvinder hækle, men så er hænderne også godt beskæftiget”, lyder det fra Lis Christensen, som trods enkelte skavanker, ikke kunne drømme om at gå på pension.

“Jeg skal nok klare mig, for jeg kan jo slet ikke undværer min kunder.”, lyder det bramfrit fra Lis Christensen.