Artikelbeskrivelse

Kendt vognmand er død, 69 år

Af Susanne M. Damkjær

Hans Egon Lund, Kollund, er død, 69 år.

Egentlig var han uddannet mejerist, men han fik smag for chaufførhvervet, og var i mange år selvstændig vognmand, hvor han på et tidspunkt havde 10 biler – hvoraf han selv kørte i den ene.

I 1994 slog han sig sammen med Bjarne Hansen og Henrik Jürgensen og stiftede TransCargo, der i dag er et velkørende firma med 46 ansatte i både Danmark og Polen.

Hans Egon Lund varetog ledelsen af den polske afdeling i Lodz, hvor han de sidste mange år boede fast. Sidste år købte han hus i Lodz, hvor han ville nyde sit otium med lidt mindre arbejde og mere fritid.

Hans Egon Lund brugte i de seneste mange år megen tid på at rejse, da han først fik overvundet sin flyskræk. Han havde stort set været hele verden rundt, og nød det i fulde drag under de varmere himmelstrøg.

Hans Egon Lund var afholdt og vellidt alle steder, hvor han kom. Han havde et stort hjerte, og hjalp gerne hvor han kunne, bl.a. ved at støtte lokale sportsklubber, friskoler og mange andre ting. Man gik aldrig forgæves til Hans Egon, der var en mand, der holdt sig nede ved jorden, og elskede at gå i træsko og shorts. Når han var hjemme i Danmark, så man ham ofte i bylivet, hvor han også tog sig tid til en snak med sine gamle chaufførkollegaer.

Hans Egon Lund var meget arbejdsom, og han tog gerne et ekstra nap med. Han var et roligt gemyt, der heller ikke lod sig mærke med de skavanker, der kommer med alderen. Måske derfor blev den kræft, der til sidst krævede livet af ham, ikke opdaget i tide.

Hans Egon Lund efterlader sig 3 børn