Souschef i SuperBrugsen i Gråsten, Pernille Flyger, fylder 50 år. Foto Ingrid Johannsen

Pernille Flyger fejrer fødselsdag i Søndervigs klitter

Mellem Vesterhavets brugsen og sommerhusenes fred flyver Pernille Flyger og hendes mand snart rundt på deres mountainbikes i Søndervigs klitter.

En 50-års fødselsdag kalder normalt på stor fest med venner og familie. 

I år har Pernille Flyger og hendes mand, Bendt, fundet en alternativ måde til fejring af store dag lørdag den 16. januar:

Med mountainbikes monteret på bilens bag drager de i næste uge mod vest; mod Søndervigs vilde terræn. Også i hverdagen hopper de to jævnligt på jernhestene for at få afløb fra hverdagens stress og jag.

Problemerne blæser væk

“Vi kan godt lide at cykle,” siger Pernille Flyger. 

“Så får man noget frisk luft efter at have gået i butikken mange timer i løbet af ugen”, nævner friske Pernille Flyger, som souschef i SuperBrugsen Gråsten. Her bruger hun mange timer indenfor. 

Derfor synes hun, at det er nemt at trække i cykeltøjet, hoppe på cyklen og give los på pedalerne – og så ellers derudad. 

For parret, der tidligere har været i Hvide Sande og Ringkøbing, er det da heller ikke tilfældigt, at turen går til Søndervig. Et område, de kender, og som har gode muligheder for at suse afsted på et par mountainbikes, er ideelt for de to. Festlighederne med børn, venner og familie må derfor lade vente på sig. Om de holder en fælles fødselsdag på et senere tidspunkt, ved de endnu ikke.

Et godt år med gode kolleger

I en hverdag, der endnu præges af corona, sætter hun stor pris på sit job.

“Jeg er super glad for mit arbejde. Ikke kun i coronatider, men specielt nu føler jeg mig da privilegeret, fordi jeg stadig har mit arbejde, og kan stå op og være sammen med mine super gode kolleger”, siger Pernille Flyger, der stammer fra Vendsyssel 

For Pernille Flyger, der altid har haft jobs, der har været meget aktive, er glad for, at hun kan møde fysisk op og være i butikken hver dag. 

Især i 2020 har der har været nok at se til. Både mange turister over sommeren og mange lokale, der er blevet hjemme, har bidraget til megen travlhed i butikken. 

“Vi har ikke ligget på den lade side siden marts. Vi har haft nok at se til,” siger hun, der kom ind i Brugsforeningen i 1995. Tidligere har hun været uddeler i Arrild og Gram og souschef i SuperBrugsen i Toftlund.

Hun sætter pris på, at der er noget at give sig til.

“Det er jo altid dejligt, når der er noget at lave”.

SuperBrugsen i Gråsten har ifølge souschefen været godt bemandet, og der har ikke været det mindste tegn på corona. 

At Pernille Flyger ikke har skullet arbejde hjemmefra, tror hun, har været en ganske god ting for hende.

“Jeg tror ikke, jeg kunne arbejde hjemmefra. Jeg ville blive kulret.” 

I næste uge byder Vesterhavets blæst og bølger hende velkommen. Skulle kulleren alligevel have sat sig, bliver den utvivlsomt gemt langt nede i sandet bag hende og mountainbiken. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80