Det var Jayden H. Jensen og Sander N. Jensen, der var de to heldige børn, der fik lov at sætte spaderne i jorden til den nye institution. Foto: Britta M. Lützen, Aabenraa Kommune

Børnehavebørn tog første spadestik til ny daginstitution

Byggeriet af den nye daginstitution Børne­huset Mølle­løkke i Bov er startet.

Det var en lille flok børnehavebørn, som fik æren af at tage det første spadestik.

Den nye daginstitution ved Lyreskovskolen kommer til at kunne rumme 150 børn fordelt på 30 vuggestuebørn og 120 børnehavebørn.

Børnehuset Mølle­løkke skal erstatte Børnehuset Kruså og Vestermarkens Børnehus.

Det var to børnehavebørn fra Vestermarken Børne­hus og Kruså Børne­hus, som tog det allerførste spadestik til den nye daginstitution. Og det glæder Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen (V).

“Selvom vi lever i en tid med restriktioner, så er det positivt, at vi fortsat sætter nye projekter i søen. Jeg glæder mig meget til at følge arbejdet med institutionen, og jeg glæder mig til, at jeg selv får mulighed for at komme og kigge på resultatet”, siger Thomas Andresen.

“Jeg er glad for, at det i disse coronatider er børnene selv, der har taget det første spadestik til Børne­huset Mølle­løkken, som får en udformning, så den understøtter en tidssvarende pædagogik af høj kvalitet, og for det enkelte barn byder på tryghed og overskuelighed i et kreativt stimulerende miljø”, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen (V), som ikke selv var til stede ved det første spadestik, fordi forsamlingsforbuddet satte en begrænsning for antallet af deltagere.

Prisen bliver 35 mio. kr.

Den nye daginstitution, Børnehuset Mølleløkke, kommer til at koste i alt cirka 35 millioner kroner.

Planen er, at den skal rumme 150 børn fordelt på 30 vuggestuebørn, 120 børnehavebørn, heraf et antal børn med særlige behov. Efter tidsplanen vil Børnehuset Mølleløkke stå færdigt i foråret 2022, og som har fået navnet efter Mølleløkkegård, der tidligere lå på stedet. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Britta M. Lützen, Aabenraa Kommune