Formand for HK Egene, Annette Jørgensen. Arkivfoto

Egene Cup aflyses for andet år i træk

HK Egene, der afholder Egene Cup, må, ligesom alle andre klubber, vente endnu et år med at afholde sit stævne.

Håndboldkampe dagen lang, disko, sodavand og slik om aftenen og en Ahlmannspark fyldt med liv, snak og svedige pander bliver ikke realiseret i år. 

Egene Cup bliver nemlig aflyst for andet år i træk, siger formand Annette Jørgensen.

”Der er endnu ikke planlagt nogen arrangementer, fordi forsamlingsforbuddet er så lavt, at vi ikke kan afholde vores stævne. Det er derfor på standby”, siger Annette Jørgensen.

Manglen på det sociale

I efteråret var det muligt at træne og afvikle mange kampe, da Danmark i en periode åbnede lidt op igen. Mange af de restriktioner, der blev indført i foråret 2020, blev genindført i december og frem til den 17. januar 2021, med sandsynlig forlængelse. Sammen med Danmarks gen-nedlukning, lukkede også forhåbningen om Egene Cups afholdelse.

Det, der har størst betydning for klubben, er manglen på det sociale, siger formanden.

”Når man er ude til stævner, får man et sammenhold og spiller mod andre hold, man ikke normalt ville spille imod. Der er disko om aftenen, hvor man oplever hinanden på en anden måde. Det sociale samvær, ved at være sammen en hel weekend, er bare noget andet end at mødet til træning eller gå i skole sammen. Man kommer jo til at lære hinanden at kende på en anden måde”, siger Annette Jørgensen.

Større interesse

HK Egene håber, at EM og VM skaber en større interesse for håndbolden. Med til det er også håbet om, at Danmark åbner op, så spillerne kan dele den kommende begivenhed med hinanden. ”Vi håber, at det åbner op igen, for så kan man snakke om det. Når man ikke kan dele oplevelserne med nogen, er det bare ikke det samme. Så får man ikke den sparring omkring det,” siger Anette Jørgensen. 

Hun håber også, at HK Egene kan afholde nogle arrangementer i den nye foredragssal, når den er færdig, og Danmark åbner mere op. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72