Artikelbeskrivelse

Passion ligger til baggrund for Torben Nielsens hårde arbejde

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
I 17 år har 57-årige Torben Nielsen fra Egernsund haft sin daglige gang i byggemarked Bygma i Gråsten, og i 12 ½ år har han stået for den daglige ledelse som filialchef for den store butik.
Med både trælast og byggemarked, som tilsammen udgør 18.000 varenumre, er der nok at se til for Torben Schmidt Nielsen, men omfattende erfaring inden for branchen har klædt ham godt på til opgaven. Han er nemlig udlært i Dansk Supermarked og har efterfølgende arbejdet i branchen igennem hele sin karriere, hvor han før har fungeret som både butikschef og forretningsfører.
Det store engagement i byggeverdenen bunder også i en stor personliginteresse, og i sin fritid er Torben Schmidt Nielsen en aktiv ’gør-det-selv’ mand.
Fritid er afslapningstid
I sit store gamle hus ned til stranden i Egernsund er der lagt mange timer i byggeprojekter og reparationer, og for en mand med kendskab til faget, er der altid noget nyt at tage fat i.
Det er dog ikke alt, hvad den erfarne byggemand bruger sin fritid på, og ofte har han efter en travl hverdag bare brug for at slappe af med familien, som består af sin hustru Susanne Nielsen og deres 3 voksne børn på 31, 25 og 16 år.
Susanne Nielsen er selvstændig og driver forretningen Butik M i centrum af Gråsten, så når de begge to vender hjem efter en travl dag på jobbet, nyder de at tage den med ro.
Jagt
Weekenderne bruger parret ofte med deres børn i København, hvor to af dem nu bor, og for Torben Nielsen selv, er jagt en yndet beskæftigelse. En større jagt rejse sammen med sønnen til en eksotisk destination er noget han drømmer om, men vigtigst er det at nyde hinanden i nuet, og Torben Nielsen glæder sig over, at de alle 5 har det godt.
Krisen har sat sine spor
Det har ikke altid været lige let for Torben Schmidt Nielsen at være filialchef i Bygma i Gråsten, og særligt under den store finanskrise for år tilbage, skulle der kæmpes hårdt i forretningen.
Krisen har stadig ikke helt sluppet sit tag på byggebranchen, og Torben Schmidt Nielsen fortæller, at man hos Bygma stadig kan mærke, at kunderne begår sig forsigtigt, når der skal investeres i boligen.
Dertil kommer også, at byggebranchen i højere grad end tidligere skal modstå konkurrence, men filialchef Torben S. Nielsen er sikker på, at den gode service, den høje kvalitet, de faglærte ansatte og det fleksible sortiment er et bedre alternativ.
Hos Bygma i Gråsten kan man nemlig få alt hjem, som kunderne skulle ønske og det fagligt dygtige personale, er klar til at modtage kunderne.
Derfor er Torben Schmidt Nielsen også ganske godt tilfreds med butikken, og han bemærker, at Bygma i Gråsten på trods af finanskrisen stadig er en fornuft forretning.
Det er naturligvis noget, som han ønsker og håber, vil fortsætte, og hans store mål for Bygma Gråsten er, at forretningen fortsat kan sikre og generere lokale arbejdspladser samtidigt med, at kvaliteten og den gode personlige service bevares. 

Torben Nielsen har i over 12 år været en driftig butikschef i Bygma i Gråsten. Foto Søren Gülck

Torben Nielsen har i over 12 år været en driftig butikschef i Bygma i Gråsten.
Foto Søren Gülck