Padborg får bedre mobildækning

Arkivfoto

Padborg får bedre mobildækning

Teleselskabet 3 øger mobildækningen med en ny masteposition på Industrivej i Padborg. 

Den nye masteposition har både 3G- og 4G-udstyr, som vil betyde, at netværkssignalet bliver stærkere og dækker et større område end tidligere.

Teleselskabet har fået opsat en ny masteposition på Industrivej 6 i Padborg, der vil øge mobildækningen i området til glæde for selskabets kunder i nærheden. Den nye masteposition øger netværkets rækkevidde og datakapacitet, så signalet både bliver stærkere og dækker et større område. Dermed vil den nye masteposition give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier. Og den vil også sikre kapacitet i området omkring Industrivej i Padborg fremover, selvom det nuværende dataforbrug stiger.

Næste skridt: Trådløs fiber

Stadig flere danskere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd. Og med 5G-teknologien kommer mobilt bredbånd for alvor til at tage fart som et alternativ til kablet bredbånd og fibernet.

“I løbet af i år forventer vi at kunne levere næste generations mobile bredbånd med 5G, som vil byde på downloadhastigheder omkring 1 Gbps og større kapacitet. Det vil kunne dække langt de flestes behov for internet til hjemmet. Dermed er der ingen grund til at bruge penge på at få gravet kabler ned i jorden for at få en højhastighedsdataforbindelse. Det bliver hastighedsmæssigt som at få trådløs fiber,” siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

3’s forventninger til den nye teknologi støttes bl.a. af televirksomheden og netværksleverandøren Ericsson, der i rapporten “5G Consumer Potential” spår trådløs fiber til at blive en af de første og mest indlysende brugsscenarier for 5G. Det er nemlig ifølge rapportens eksperter et omkostningseffektivt alternativ til kablet, nedgravet fibernet, da trådløs fiber kun kræver et simkort, en router og en stikkontakt. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.