Sønderborg Skov Park Have

Butikken er fyldt med plæneklippere, havetraktorer, motorsave og hækklippere. Foto Lise Kristensen

Butik for haveejerens maksimale drømme

Sønderborg Skov- Park & Have (SSPH) har haft til huse på hjørnet af Kærvej og Stødagervej siden 2011. 

SSPH er en forretning til både de private- og erhvervskunder.

Trioen Paul Reimer, Henry Reimer og Frode Steffensen grundlagde firmaet i 2005 og har holdt sammen siden. 

Butikken er fyldt med alle haveejeres maskinelle drømme i form af plæneklippere og havetraktorer, motorsave, hækklippere og buskryddere mm. Maskin­parken tæller eksemplarer i alle størrelser og afskygninger. Tidens sællert er robotplæneklipperen, som mange sværger til, når de skal have trimmet græsstråene.

“Du får den pæneste græsplæne. Vi giver komplet tilbud og giver os god tid til råd og vejledning, inden vore medarbejdere rykker ud og monterer Husqvarna Automower. Vore produkter er Husqvarna og Stihl. Det er godt kram. Vi forhandler udelukkende ting af kvalitet og har uddannede folk til at servicere kunderne – også når de skal have noget repareret,” fortæller Frode Steffensen.

11 ansatte

Når folk skal have noget, der holder i længden, lægger de vejen forbi Stødagervej 8. Der kan også hentes reservedele til maskinerne og rengøringsmidler som fliserens og rensevæsker, der får maskinparken til at skinne.

Med ejer-trekløveret tæller Sønder­borg Skov- Park & Have 11 ansatte. Dem på værkstedet er uddannede landbrugsmaskinmekanikere og er toptunede i alt, der vedrører plæneklippere, havetraktorer frontriders, hækkeklippere og motorsave. 

Mange af kunderne er erhvervsvirksomheder inden for de grønne områder som kommuner, entreprenører og boligforeninger.

“Vi har også mange private kunder, der kommer og ser på en plæneklipper eller en motorsav. Vi går op i her skal se ordentligt og rent ud, så vi kan vise et pænt ansigt udadtil,” siger Frode Steffensen, der er lettet over at Corona-krisen ikke ramte denne branche helt så hårdt.

Motorsave

Får nogen nervøse trækninger ved tanken om lyden af den kraftfulde maskinpark, der fylder vægge og gulve i firmadomicilet, kan Frode Steffensen trøste med, udviklingen går i retning af batteri drevent og mere lyddæmpet maskineri, end vi kender fra tidligere. Det gælder både motorsave og græsslåmaskiner.

“En stor del af havemaskinerne er batteridrevne i dag og ikke nær så støjende som før. Nutidens haveejere ønsker mere kvalitetstid og investerer ofte en i robotplæneklipper til at klare opgaven end at gøre det selv,” forklarer Frode Steffensen, der satser på knowhow og kvalitetsprodukter som vejen til tilfredse kunder.

Sønderborg Skov- Park & Have er på vej ind i sin højsæson uden de store skrammer efter Corona-krisen. Nu gælder det velsmurte maskiner, der skal sættes ind for at trimme hus og have til det kommende forår. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.