Özlem Cekic. Hvordan bygger vi bro mellem mennesker?

Özlem Cekic kommer til Gråsten.

Özlem Cekic taler i Gråsten

Özlem Cekic holder onsdag den 30. marts kl. 19.00 foredrag i Ahlmannsparken i Gråsten.

Det er Dansk-Tysk Venskabsforening for Kirkeligt Samarbejde, som ønsker at sætte dialog og brobygning på dagsordenen i de kommende år. 

“Hvem er mere oplagt at starte med end brobyggeren over alle – forfatter, debattør, stifter af foreningen Brobyggerne og ikke mindst opfinder af begrebet Dialogkaffe – Özlem Cekic”, mener Bodil Glenthøj, der er foreningens næstformand.

Født i Tyrkiet

Özlem Cekic er født i Tyrkiet og kom til Danmark som 10-årig sammen med sin familie. Hun blev uddannet sygeplejerske og var medlem af Folketinget for SF 2007-2015. 

Siden er det gået slag i slag med dialogkaffe, foredrag, bogudgivelser og brobyggervirksomhed, som netop har resulteret i en Brobyggeruddannelse med over 50 deltagere på det første hold.

Derudover er Özlem en ivrig debattør i medierne om samfundsforhold og især spørgsmål om etniske minoriteter.

Dialog

Özlem Cekic har i udpræget grad mærket på egen krop, hvordan tonen på de sociale medier kan være særdeles ubehagelig. Svaret på alle disse hadeindlæg har for Özlem været at tilbyde dialog over en kop kaffe for at se det enkelte menneske i øjnene, ikke for at blive enig med vedkommende, men for at kunne tale respektfuld med hinanden på trods af uenigheder. 

Den seneste bogudgivelse er netop: ”Tak for kaffe – den svære kunst at tale sammen”, hvor hun deler ud af sin erfaring og angiver redskaber til, hvordan man griber en svær samtale an.

“Vi glæder os meget til at høre Özlem fortælle om alle disse ting under overskriften ”Hvordan bygger vi bro mellem mennesker”. Og vi er sikre på, at hun også har noget at sige, der kan sætte den dansk-tyske relation i perspektiv. Vi ved, hun er ret humoristisk, så det bliver ikke kedeligt”, siger Bodil Glenthøj.

Billetter á 75 kr. for medlemmer og 125 kr. for ikke-medlemmer kan købes ved at indbetale beløbet på konto 5953-1132658 med oplysning om navn og tlf., eller ved Dieter Jessen 29 42 07 59 (Mobilpay). ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.