Torben Nielsen stopper som cykelhandler i Gråsten efter 32 år og lukker ned for Fri Bike Shop med ham ved roret, men han udelukker ikke, at der endnu kan nåes at finde en afløser til overtagelse af værksted og butik.

Ophørsudsalg i cykelbutik i Gråsten, men afløser er måske på trapperne

Siden Torben Nielsen for en uge siden statede ophørsudsalg i Fri Bike Shop i Gråsten, er det væltet ind med kunder. 

Det hindrer ikke den 62-årige cykelhandler, der har drevet værksted og butik i Grå­sten i 32 år, i at forsøge at få det til at falde på plads med en afløser for ikke at lukke helt.

“Jeg har ikke opgivet endnu. Jeg lægger mig 110 procent i selen for at få en interessent til at overtage butikken. Alle­rede for tre år siden besluttede jeg, at var Fri Bike Shop ikke overdraget til en anden i løbet af den kommende lejeperiode, så ville jeg under alle omstændigheder stoppe. Jeg har kontakt til en interesseret køber, og jeg vil strække mig langt for at få det til at gå i orden,” siger Torben Nielsen, hvis lejemål slutter med udgangen af april med mulighed for månedsvis forlængelse.

“Det er en veldrevet forretning. Vi har aldrig haft røde tal. Alligevel meldte der sig gennem lang tid ikke en seriøs kompagnon, da jeg søgte en. Den interesserede køber vil ikke overtage lageret. Det er derfor jeg sælger ud. Det kan være, han vil køre et helt andet koncept,” fortæller cykelhandleren, der kan berolige cyklisterne lidt med, at de sandsynligvis fortsat kan få lappet og repareret cykler i byen.

Vigtigt at sikre ansatte

Han undrer sig selv lidt over, der ikke er større efterspørgsel på at drive en velrennomeret og god forretning videre.

“Jeg er fortrøstningsfuld. Der er er helt klart basis for at drive cykelforretning i byen.” siger Torben Nielsen.

For ham er det vigtigt at sikre de tre ansatte i værkstedet fortsat arbejde. Han er villig til selv at arbejde med et stykke tid endnu omkring 25-30 timer i ugen. Det er halvdelen af hans nuværende arbejdstid.

“Jeg tager et år ad gangen, og så ser vi, hvordan det går. Bør­nene siger, jeg arbejder alt for meget. De har længe opfordret mig til at trappe ned,” siger Torben Nielsen, der er ved godt helbred og har tre voksne børn fordelt i Aalborg, Odense og København.

Han stammer fra Aaben­raa og uddannede sig til klejnsmed, inden han blev cykelhandler i Gråsten. 

Cykelforretningen har udviklet sig gennem årene. Hvor det tidligere var de almindelige tohjulede, folk trampede rundt på, kom der senere racercykler, mountainbikes og ikke mindst e-bikes til. Det er den helt store dille og har gjort, cykelhandlerne må opdatere sig på batterier og digitalt cykeltilbehør, hvilket Torben Nielsen har gjort løbende.

“Jeg føler mig ikke overhalet af udviklingen eller noget. Jeg ved, hvordan alle cykler i butikken fungerer, og hvad der er salg i. Jeg synes selv, det er en fantastisk cykelrejse, jeg har været på. Kun­derne har været trofaste over for butikken. Det er også nødvendigt, hvis der skal blive ved med at være en cykelforhandler i Grå­sten,” siger en 62-årig med udtalt ønske om mere fritid.

Han bor mellem Gråsten og Rinkenæs og er ikke bange for at komme til at kede sig i sit otium. Der kan eventuelt blive mere tid til at besøge børnene, og så kan der eventuelt være en tjans som cykelsælger, om skæbnen og den mulige afløser vil. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.