Artikelbeskrivelse

Nystartet snedker i Holbøl med mange toner i

Af Susanne M. Damkjær

Oprindeligt er 33-årige Jacob Wassermann uddannet orgelbygger hos Marcussen & Søn i Aabenraa, men han kan andet end at bygge, reparere og stemme orgler.

I hans snedkerfirma Træidé i Holbøl sætter han både køkkener op, restaurerer gamle møbler, laver nye møbler og ser en udfordring i at lave nye ting til indretning. Han har da også oparbejdet et godt samarbejde med flere køkken- snedker- og tømrerfirmaer.

Jacob Wassermann stammer fra Schwerin i det tidligere DDR. Men han fandt en dansk kæreste, da han gik i skole i Lübeck.

„Da hun var for genert til at tale tysk, købte jeg et dansk kursus på cd, og lærte mig dansk. Efter 4 måneder talte jeg kun dansk med hende, og det gjorde det også lettere for mig at få en læreplads i Danmark”, fortæller Jacob Wassermann på klingende dansk.

Drømt om at blive selvstændig

Efter endt uddannelse i Aabenraa tog Jacob Wassermann til Østrig, hvor han arbejdede i 4 år for et orgelbyggeri. Her blev han sendt ud til både Kina og Japan for at restaurere og bygge orgler.

Men Danmark trak i ham, og da Marcussen & Søn kontaktede ham for at høre, om han ikke kunne tænke sig at komme tilbage til Danmark, tog det ikke lang tid at tage beslutningen om at flytte nordpå igen.

Jacob Wassermann har altid drømt om at blive selvstændig, og har åbnet snedkerfirma i Holbøl. Foto Jimmy Christensen

Jacob Wassermann har altid drømt om at blive selvstændig, og har åbnet snedkerfirma i Holbøl.
Foto Jimmy Christensen

Han har lejet sig ind i det tidligere Jo’s Snedkeri i Holbøl, hvor alle maskiner stadig står, så det var ikke den store investering der skulle til for at hoppe ud som selvstændig.

„Jeg har altid drømt om at blive selvstændig, og da muligheden bød sig for at leje sig ind i Jo’s lokaler, var der ikke langt fra drøm til virkelighed”.

Ordrebogen

Han har allerede nu meget at lave, så ordrebogen er godt fyldte til hen i slutningen af september.

„Og så er Holbøl en rigtig hyggelig by at bo i, hvor der er et godt sammenhold og masser af liv og natur”, siger Jacob Wassermann mens han kigger ud over marken bag snedkeriet.

„Hver dag byder på noget nyt at lave, og det er jeg meget glad for. Jeg går meget op i at kunne bruge fantasien i mit arbejde, og nyder friheden i at være selvstændig”, lyder det fra Jacob Wassermann.