Artikelbeskrivelse

Ny messehagel indviet i Rinkenæs

Af Flemming Hansen
En ny messehagel er blevet indviet i Rinkenæs Korskirke. Messehagelen er designet og fremstillet af væver Kirsten Engel, Rinkenæs.
Kirsten Engel henvendte sig selv til menighedsrådet og tilbød sig og menighedsrådet tog med kyshånd imod tilbuddet, idet den “gamle messehagel, trængte til fornyelse.
Grundideen i den nye hvide messehagel er fælleskab.
Fælleskab i Rinkenæs sogns menighed iblandt hvilken de mange bidrag af forskellige håndarbejder, broderier, kniplinger og mellemværker er indsamlet.
Fælleskab i familier og gennem generationer. Fællesskab mellem mennesker og Gud.
Udsmykningen på Messehagelen er et stort kors.
Korset forbinder det menneskelige med det himmelske og i mødet mellem himmel og jord, Gud og menneske, ligger der styrke og kraft.
I stykkerne, som tilsammen danner det store kors, finder vi livets facetter.
Her er noget fra dåbskjoler, et stykke fra en brudekjole, et stykke fra pudevår, hvis mage fulgte den elskede i kisten.
Her er en forklædelomme, noget af et viskestykke, sengetøj, gardiner og duge, og lommetørklæder, der har tørret mange tårer bort.
Her er mange forløb og detaljer bundet sammen.
“Det har da gjort ondt at klippe i de fine håndarbejder, men det har været en glæde at skabe en større helhed”, siger Kirsten Engel.
“Det har været et dejligt arbejde, og jeg glæder mig over den tillid, som jeg har mødt fra menighedsrådet, og de sognebørn, der har bidraget”, siger Kirsten Engel, som sidste år renoverede kirkens grønne messehagel. 

Kirsten Engel. Foto Tove Hansen

Kirsten Engel. Foto Tove Hansen