Melkior John Sommer Butondo har stiftet firmaet Gråsten Rengøring, og søger nu kunder.

Ny iværksætter starter op: “Jeg går all-in”

Igennem sit liv har Melkior John Sommer Butondo ofte hjulpet sin far med at styre hans virksomhed. 

Nu er Melkior klar til at stå på egne ben i eget firma.

“Jeg mangler bare kunderne.” Sådan lyder det fra Melkior John Sommer Butondo, Gråsten, der, med sin nystartede rengøringsvirksomhed, er klar til at få gråstenernes hjem til at stråle. Erfaringen fra sin fars rengøringsfirma kombineret med en iværksætter-gejst, der siger spar to, er han godt rustet til at påtage sig de nye udfordringer i sit firma, Gråsten Rengøring.

Iværksætterdrøm

Længe har Melkior vidst, at han ville være iværksætter. Men skulle han først have en uddannelse som bygningskonstruktør? Nej. Som finansøkonom? Heller ikke. 

Melkior har gennem årene prøvet flere forskellige uddannelser.

Da hans søn på to år, og siden datteren på ti måneder, kom til verden, blev en hverdag med studie, arbejde og børn mere uholdbar. 

Studierne er nu droppet helt, men én ting holder ved: Iværksætterdrømmen.

“Jeg har prøvet flere forskellige uddannelser, men har altid vidst, at jeg gerne ville være selvstændig. Om så det blev med rengøring eller noget andet, det har ikke været vigtigt. Men det at være selvstændig, det har bare været en drøm.”

At Melkior er iværksætter helt ind i hjertet, er der ikke meget tvivl om. Drømmen om at blive selvstændig har længe hængt i ham, og nu er han klar til at kaste sig ud i det. ”Om to år håber jeg, at jeg har 6-7 ansatte under mig. Jeg går all-in.”

Frihed under ansvar

Udover at have et fast mål for sin nystartede virksomhed, er Melkior helt klar på, hvorfor han går ind i branchen.

“Det, jeg godt kan lide ved at være selvstændig, er, at jeg selv er herre over min arbejdsplan,” siger Melkior. Fleksibiliteten i det nye arbejde vil give ham bedre mulighed for at holde fri, de dage han ønsker det, mener han.

Vante rammer

Iværksætter og selvstændig er ikke noget, Melkior har kunnet kalde sig før nu. Alligevel har han meget erfaring med både rengøring og ledelse. ”Jeg har mange gange, f.eks. om sommeren og i weekender, står for min fars rengøringsfirma. Der har jeg uddelegeret opgaver og passer hele butikken,” siger han, der fint kunne passe jobbet ved siden af sine studier.

Arbejdet i det nye firma, bliver ikke som det i farens forretning, der mest mindede om et fritidsjob ved siden af studiet.

Faldet til ro i Gråsten

Da Melkior for to år siden flyttede til Gråsten, så verden på mange måder anderledes ud. Sønnen var næsten lige født, datteren endnu i vente og studierne stadig i gang. I dag, to år senere, har Melkior droppet studierne, så han kan fokusere på arbejdet og familien, der siden er vokset. Sammen med sin kone, Pernille, har han fået en datter, der nu er ti måneder gammel. Sønnen er nu to år, og det er gået stærkt, synes han. 

Om virksomheden om to år er vokset lige så meget og lige så hurtigt som sønnen, må tiden vise. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80