Efter syv år på posten som skoleleder på Lyreskovskolen, skifter Jon Sønderby, job til Aabenraa Friskole.

Skoleleder Jon Sønderby

Lyreskovskolen i Bov skal have ny skoleleder.

Efter syv år på posten stopper Jon Sønderby for at blive ny skoleleder for Aabenraa Friskole.

Jon Sønderby når at sige velkommen tilbage til de yngste elever, som vendte tilbage på skolen mandag, men de ældste elever får ikke et “farvel” fra skolens leder.

“Jeg har været superglad for at være leder af Lyreskovskolen, men arbejde, familie og fritid skal gerne gå op i en højere enhed. Min kone og jeg er bosiddende i Aabenraa, så det bliver bare nemmere fremover”, siger Jon Søndergaard, som har savnet den tætte kontakt til skoleeleverne.

“Den opnår jeg på Aabenraa Friskole, hvor der kun er 220 elever mod 591 skoleelever på Lyreskolen”, forventer Jon Sønderby, som får 35 ansatte under mig mod 58 medarbejdere i Bov.

Godt samarbejde

For Jon Sønderby har Lyreskovskolen været et godt sted at være. Der er gode forældre og der har været god opbakning fra bestyrelsen.

Men han glæder sig til en anden stil, hvor de idealer, som han står for, i højere grad bliver udlevet. 

Ifølge Jon Sønderby er opgaverne på store skoler blevet for komplekse med mange målinger og registreringer, der fylder al for meget og har taget overhånd fremfor tid til eleverne.

“Jeg er sikker på, det bliver hårdt at tage afsked med Lyreskovskolen. Skolen har fyldt meget i mit sind, men nu er jeg kommet til et nyt sted i mit liv og glæder mig til at blive en ny Zeus, der flytter op på sit bjerg i Aabenraa”, fortæller Jon Sønderby. ■

Aabenraa Friskole.

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80