Indehaveren af design-VEST Hans Kurt Andersen har været selvstændig butiksdrivende i 32 år og slår sig nu ned i Gråstens bymidte med salg af interiør til hus og hjem.

Ny design-butik flytter ind på Torvet

Torsdag 19. maj klokken 11.00 åbner design-Vest i kælderen under Fakta på Torvet i Gråsten. 

65-årige Hans Kurt Andersen vender tilbage til det sønderjyske efter godt et årti i Blåvand. 

Tidligere havde han til huse i Kastanie Alle i Sønderborg i 15 år med butikken Als Design Center.

“Min hustru og jeg har fundet det rigtige sted at bo ved havnen i Gråsten. Da jeg har drevet onlineshop og butik i mange år, valgte jeg at åbne butikken i Gråsten. Det bød sig ligesom til. Det er produkter, som ingen andre har. Design, kvalitet og pris hænger sammen. Det er ikke til at undgå ting, der kommer fra Kina, men jeg lægger vægt på, producenterne så vidt muligt skal være fra Europa. Jeg har anderledes design-ting og ingen slagtilbud,” fortæller Hans Kurt Andersen, der holder åbent i sommerhøjsæsonen og drosler ned om vinteren.

Drevet butik i 32 år

Mandag og tirsdag er faste lukkedage. Til gengæld har han åbent om søndagen i turistsæsonen.

“Der kommer mange mennesker til Gråsten om sommeren, så det ligger lige til højrebenet også at satse på dem såvel som lokale. Der er også mange campingpladser her,” siger købmanden, der kan ske at få royalt besøg, da kongefamilien er kendt for at lægge vejen forbi stedlige butikker der, hvor de opholder sig, og det er som bekendt på Gråsten Slot om sommeren.

“Vi har haft forretning i mange år og altid solgt ting, man ikke finder andre steder. I dag er handelsmønstret helt anderledes, efter nettet er kommet til. Jeg har varer, jeg udelukkende sælger online. Jeg har drevet butik i 32 år. Det er altid lykkedes at finde noget, kunderne syntes om,” siger butiksindehaveren, der arbejdede i møbelbranchen, før han specialiserede sig i design.

Tæpper og tøj

Han kalder sit udbud for interiør. Det kan være tæpper, lamper, vaser, fashion, tøj, smykker, tasker og alt, hvad det købelystne og kvalitetsbevidste publikum har behov for til sig selv og gaver. 

Han har haft stor succes med en servietholder, som kunderne er begejstrede for. Det er en sællert og typisk for hans forretningsmodel. Hans Kurt Andersen går bevidst mod strømmen og slår sig ned i en handelsby uden for storkommunens hovedby Sønderborg.

“Alle vil åbne butik i Sønderborg. Det bliver tingene ikke bedre af. Det vigtigste er ikke et sted, der vrimler med mennesker på jagt efter slagtilbud. Folk finder lynhurtigt ud af på deres Smartphone, hvor de kan få tingene billigst,” siger en mand, der ønsker at give kunderne en indkøbsoplevelse.

Der skal være tid til at se på sagerne og shoppe og måske også slå en sludder af. design-VEST er et godt supplement til de eksisterende butikker i Gråsten. De har hver sit!

“Jeg har lovet min hustru at holde fri ind imellem, så vi også kan lave noget sammen. Jeg åbner design-VEST af lyst – ikke af nød, for så ville det aldrig kunne gå. Det skal være sjovt at gå på arbejde,” siger Hans Kurt Andersen, der stammer fra det vestjyske, men har boet i Sønderjylland det meste af sit voksne liv. ■

Tæpper, lamper, tasker, vaser, servietholdere og særlige ting til hjemmet udgør en stor del af handelsvarerne i design-VEST, der fra 19. maj er en ny  butik  i Gråsten bymidte.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Knud Petersen
Knud PetersenMediekonsulent
Ring til 31 40 03 61

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.