Artikelbeskrivelse

Ny butiksleder i Røde Kors Sundeved brænder for at hjælpe

Af Kira Bonde Andersen

Heidi Fries er ny butiksleder i Røde Kors genbrugsbutik i Vester Sottrup. Hun brænder for sit frivillige arbejde, hvor hendes fortid blandt andet er en markant drivkraft.
Heidi Fries er 49 år gammel og bor i Vester Sottrup. Hun har arbejdet frivilligt i butikken i tre og et halvt år, før hun blev udnævnt som butiksleder. Heidi Fries er vældig stolt af butikken, som når ud til mange udover lokalsamfundet.
”Butikken fungerer rigtig godt, og derfor har jeg ikke tænkt mig at ændre noget, så længe vi fortsat tiltrækker kunder og donationer. Vi har stort opland, blandt andet fordi vi er den eneste butik i Vester Sottrup indenfor genbrug, hvor folk kommer på besøg helt fra Kolding eller Flensborg. Vi har alt fra knappenåle til store møbler”, forklarer Heidi Fries.
For Heidi har det stor værdi at være i stand til at hjælpe sine medmennesker. Både lokalt, nationalt og internationalt.
Derudover sætter hun stor pris på frivillighed og det uselviske.
”Vi går ind og støtter det gode formål – både indenlands og udenlands, men også lokalt. F.eks. laver vi julekurve til jul eller betaler sportskontingenter for svagt stillede familier i området. Det vigtige er, at vi frivillige gør det 100 procent af egen fri vilje. Vi er nogle glade mennesker med den samme mission her i butikken. Vi er her udelukkende for at hjælpe de svagest stillede”, siger Heidi Fries.
Drivkraften for Heidi Fries tager udgangspunkt i hendes fortid. Hun har før oplevet svagheden på egen krop.
”Jeg har selv været i en svær position, hvor jeg har været syg og stået med en ung teenagedatter i syv år. Jeg ved godt, hvad det vil sige, at midlerne er små. Det er også det, der hiver og trækker i mig i mit arbejde for Røde Kors.”, forklarer Heidi Fries.
Frivillighed
Heidi Fries har selv været der, og ved hvor værdifuld en hjælpende hånd kan være, og hvor meget det kan betyde. Derfor vil hun slå et slag for frivilligheden, og inspirere andre til at gøre noget for sine medmennesker.
”Her i Røde Kors Sundeved har vi et sammenhold og et kammeratskab, der gør os til en sammentømret familie med en fælles mission. Et par timer eller tre i ugen kan gøre en stor forskel”, siger Heidi Fries.
Den store hyggelige butik i Sottrup, som primært har åbent om eftermiddagen, har på nuværende tidspunkt 32 frivillige.
Men hvis butikken skal kunne nå ud til endnu flere, og bidrage med yderlige hjælp til folk i nød, så opfordrer Heidi Fries folk i nærområderne til at melde sig som frivillig i butikken. De har brug for mænd og kvinder i alle aldre, som også brænder for at hjælpe.