Artikelbeskrivelse

Ny æbleskulptur er skabt af kreativ borger

Af Henriette Pilegaard
Ved åbningen af Gråsten Æblefestival 2015 er en ny skulptur kommet op i Alnor Strandpark. Ideen til skulpturen kommer fra en lokal borger, og lokale håndværkere har hjulpet med virkeliggørelsen.
Da Gråsten Æblefestival 2015 lørdag blev åbnet i Alnor Strandpark, blev en ny æbleskulptur samtidig afsløret. Bag skulpturen står Heidi Brüning fra Rinkenæs, der er kendt i lokalområdet for sine kreative evner. Heidi Brüning er også med til at arrangere æblefestivalen.
“Lige siden der kom en rundkørsel i Gråsten, har jeg inde i mit hoved haft en æbleskulptur, som kunne stå dér – midt i rundkørslen. Så kom jeg i tanke om at foreslå den til æblefestivalen”, fortalte Heidi Brüning ved afsløringen.
Hun havde dog lidt udfordringer undervejs, for hvordan skulle hun vise, hvad hun havde i tankerne? Det var ikke så let at få ned på papir, men det lykkedes, da hun gav sig til at klippe i karton og samle en model af skulpturen.
I æblefestivalens styregruppe faldt modellen straks i god jord, og Heidi Brüning blev koblet sammen med den tidligere smedemester Victor Klietsch i Dalsgård. Da Jørn Mathiesen på J.M. Maskinfabrik stillede værktøj til rådighed, kunne modellen blive realiseret. Dertil har entreprenøren Niels Jessens Efterfølger leveret en grå sten som fundament og en stenhugger fra nærområdet har boret hul i stenen. Dermed kom skulpturen på plads. 

Heidi Brünings drøm om en æbleskulptur er blevet til virkelighed gennem samarbejde i lokalområdet.  Foto Søren Gülck

Heidi Brünings drøm om en æbleskulptur er blevet til virkelighed gennem samarbejde i lokalområdet.
Foto Søren Gülck