Grethe og Tom Svenson tænker med glæde tilbage på en 5-dages vandreturen sidste sommer på Gendarmstien.

Nostalgisk tilbageblik på vandretur

Hos Grethe og Tom Svenson fra Padborg tænker man med glæde tilbage på en lun tur sidste sommer på den 84 km lange Gendarmsti.

“Vi foretog en fem dage lang vandretur. Det var en meget god oplevelse”, fortæller Grethe og Tom Svenson om turen fra Padborg til Als.

Ægteparret vil gerne opfordre andre til at tage på vandretur på Gendarmstien, der i 2015 blev udråbt til Danmarks første europæiske kvalitetsvandrevej.

Mange udenlandske vandrere har lige i årenes løb benyttet den og fulgt vejen langs Flensborg Fjord. Flere rejseselskaber har tilbudt pakkeløsninger med overnatning og bagagetransport til vandrerne.

“I 2020 mødte vi ingen udenlandske gæster, men mange danskere, som havde fået øjnene op for en anderledes ferie”, erindrer Grethe og Tom Svenson. 

Større søgning

Flere end 600 gæster bookede sidste år en vandreferie hos Destination Sønderjylland., og man tror på en endnu større søgning den kommende sommer.

Ruten har fået kvalitetsstemplet “certificeret vandrerute”. Det betyder, at der leves op til en lang række krav, som er kontrolleret af en europæisk vandreorganisation. 

Der er flere forskellige og alsidige overnatningsmuligheder, og der er masser af kulinariske oplevelser langs stien. I den smukke natur er der også rig mulighed for at opleve sjældne planter og dyr samt interessante biotoper og landskaber – fra orkidéer, frøer og fugle til tunneldale, klinter og stenrev. 

Desuden knytter der sig mange myter og sagn til Gendarmstien. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Privatfotos

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.