Benny Gisselmann er kvik i replikken, hurtigt tænkende og har altid en lun bemærkning til kunderne.

Et helt liv med benzin i blodet

Nok var det lidt af en tilfældighed, at det var benzintanken i Gråsten, der fangede Benny Gisselmanns opmærksomhed. 

Men han greb i 1993 telefonen og ringede for at ville købe den daværende DK Benzin tankstation.

“Min kone og jeg og vores børn havde været på ferie på Lærkelund Camping i Rinkenæs. Det havde vi gjort i nogle år. Vi kunne vældig godt lide egnen. Her så vi under et besøg i Gråsten, at tankstationen var sat til salg”, fortæller Benny Gisselmann, der 17. februar fyldte 60 år.

“Vi købte den, og det har vi aldrig fortrudt”, siger Benny Gisselmann, der er født og opvokset i Odder og er uddannet bilmekaniker.

Gråsten er hans by

Gråsten er blevet hans by. Det er her, han trives. Her har han engageret sig i foreningslivet, her har han en stor berøringskreds og her har han loyale medarbejdere.

På tankstationen på Kongevej startede han for 28 år siden et værksted op fra bunden, og han har i dag to mekanikere ansat.

Dengang i 1993, da en liter benzin kostede omkring 5 kroner og dagligvarebutikkerne holdt lukket om søndagen, havde butikken på tankstationen et meget større sortiment og mange dagligvarer.

“Vi har tilpasset os løbende. Det gælder sortimentet i butikken, men også udstyret i værkstedet. Man skal kunne følge med udviklingen”, siger Benny Gisselmann, der sidder i bestyrelsen i Gråsten Handelsstandsforening.

Selv om det ikke lå i kortene, så er Lene og Benny Gisselmanns to børn, en aktiv del af forretningen. Sønnen Klaus på 37 år er uddannet mekaniker. Datteren Charlotte på 31 år har i 10 år været en del af holdet i butikken. Benny Gisselmann er meget glad for deres personale.

“Vi sætter stor pris på vores trofaste medarbejdere. De kender jargonen i branchen. Det giver os en stor tryghed”, siger Benny Gisselmann, som i fritiden slapper af i sommerhuset i Rendbjerg eller sammen med børnebørnene.

Masser af energi

Benny Gisselmann har stadig masser af energi, er kvik i replikken, hurtigt tænkende og har en god humor. Han tænker ikke på at stoppe foreløbigt.

“Vi bliver ved, så længe vi synes, det er sjovt og kan følge med”, siger Benny Gisselmann om fremtiden.

Selvfølgelig også kan mærke corona-krisen.

“Folk tanker ikke så meget brændstof som normalt, fordi de ikke kører så meget, men vi håber på lysere tider”, siger Benny Gisselmann. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.