Forfatteren Anne Mette Hancock er røget ind på den tyske bestsellerliste. 

Anne Mette Hancock på tysk bestsellerliste

Forfatteren Anne Mette Hancock, der stammer fra Gråsten, er røget til tops på den tyske bestsellerliste.

Det sker kun en uge efter, at hendes debutroman Ligblomsten udkom i Tyskland.

Som den første danske kvindelige krimiforfatter nogensinde, er hun at finde på Der Spiegels Top 20-bestsellerliste med en placering på 11.-pladsen – og efter blot to uger på markedet er hun nu nr. 2 på listen.

Det er en fantastisk præstation i et land, der ikke udgiver særligt meget dansk litteratur i oversættelse og kun meget få krimiforfattere.

Glad, taknemmelig og stolt

Anne Mette Hancock er meget glad for nyheden fra Tyskland og den store succes, hendes bøger opnår i udlandet:

“Det er et kæmpe privilegium, og jeg er naturligvis både glad for og afsindig stolt over at være havnet på Spiegel-listen.

Når man som jeg arbejder med historiefortælling, betyder det alverden, at der findes nogen derude, som har lyst til at læse eller lytte med. At der er nogen, der føler, at det, jeg laver, har værdi for dem. Så jeg er enormt taknemmelig for, at min læserskare vokser for tiden — både internationalt og herhjemme.”, siger Anne Mette Hancock, der til daglig bor i København. Faderen Per Anders havde i mange tandlægeklinik i Gråsten, og forældrene bor i Alnor.

Ligblomsten, der på tysk er blevet til Leichenblume, er første bog i Anne Mette Hancocks succesrige krimiserie, der indtil videre tæller 3 bind – senest udkom Pitbull i januar 2020 på dansk.

Hancocks krimier

Det går i det hele taget strygende i udlandet for Anne Mette Hancocks serie om makkerparret Heloise Kaldan og Erik Schäfer.

Sidste år blev de to første bøger i serien solgt til udgivelse i USA og England til forlaget Crooked Lane med base i New York. Derudover er serien solgt til udgivelse i flere andre lande, herunder også Sverige, Rusland og Frankrig.

Anne Mette Hancock debuterede med Ligblomsten i 2017, der blev en læserfavorit på kort tid. På Krimimessen året efter blev hun kåret som årets debutant af Det Danske Kriminalakademi. Efterfølgeren Mercedes-snittet indbragte hende titlen som Årets Forfatter 2018. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.