Mette og Henrik Nielsen fra Nielsens Bageri i Padborg satser på bæredygtighed.

Nielsens Bageri tænker i bæredygtighed

Inden for kort tid er det et helt nyt logo, der kommer til at præge bagerposer fra Nielsens Bageri i Padborg. 

“Vi har længe gået og barslet med tankerne om, hvad vi kan gøre, for at blive mere bæredygtige. Vi kontaktede vores leverandør for at finde muligheder for FSC- og PLA-mærket emballage. Det har været svært, for vi er indtil videre de eneste i Danmark, der har tænkt i de baner indenfor vores fag”, fortæller Mette Nielsen fra Nielsens Bageri.

Produkterne har i lang tid bestået af naturmel, det vil sige mel uden stråforkortere og nedsivningsmidler.

“Der er jo stor fokus på det sunde og det bæredygtige. Derfor var vejen videre frem kommet til emballagen. Det har været en lang proces og vi er slet ikke i mål endnu. Men vi har taget stilling og vist viljen til at gøre noget”, fortæller Mette Nielsen.

Nyt logo

Den populære farmerkaffe, der serveres i caféen fra det østrigske firma Daniel Moser, er et fairtrade produkt, og “To go kaffen” bliver serveret i kopper foret med PLA-plast.

For at synliggøre det nye tiltag med bæredygtighed overfor kunderne, kommer der nyt logo, nyt personaletøj og ny skrift på firmabilerne. 

“Kvaliteten på vores produkter er meget høj, og nu har vi også tænkt naturen og det sunde liv ind”, nævner Mette Nielsen, som håber, at kunderne vil sætte pris på nytænkningen. 

Fakta:

PLA-plast er bioplast, fremstillet af majs, sukkerrør, sukkerroer og halm. Det kan bruges til at fremstille plasttyper som plastposer, vandflasker, emballager, legetøj og mobiltelefoner.

FSC (Forest Stewardship Council) sikrer, at træer fældes i en regnskov uden at skade dyr og planter. Skovarbejderne får fair løn, uddannelse og sikkerhedsudstyr. Skoven er dyrket specielt med henblik på at blive fældet. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80