Hen ved 100 mennesker var samlet til ITDs nytårskur på i ITD-huset ved Lyren i Padborg. Foto Ditte Vennits Nielsen

100 til nytårskur hos ITD

Der mødte 100 mennesker op til ITD’s nytårskur på Lyren i Padborg, hvor gæsterne blev budt budt på champagne og kransekage. 

ITD’s formand, Gert Jakobsen, fremhævede i sin tale vejgodstransportens betydning.

Branchen understøtter 88.000 jobs og bidrager med 60 milliarder kroner til det danske bruttonationalprodukt.

“2018 var på flere måder et begivenhedsrigt år for transport- og logistikvirksomhederne. På den anden side af kanalen kæmpede briterne med deres beslutning om, at de ikke længere ønsker at være medlem af EU. I Bruxelles diskuterede man den store europæiske vejpakke, der endnu ikke er faldet på plads, og herhjemme blev der indført tidsbegrænsning for parkering af lastbilerne”, nævnte Gerd Jakobsen i sin nytårstale.

Han omtalte også en overskrift i 2018, der påvirkede branchens image. Historien om indkvarteringsforholdene for filippinske chaufører i Padborg.

“Det var sørgeligt at se sådan nogle forhold – og jeg ved, at alle jer, som gør det godt, og bestræber sig på at have gode og ordentlige forhold, blev både kede af det og vrede over, at sådan noget har fundet sted. Sådan skal det ikke være, og sådan skal vores branche ikke kendes. Det er ikke fair over for alle dem, der lægger sig i selen for at skabe gode vilkår”, sagde Gers Jakobsen. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80