Johanne Krabbe er i lykkelige omstændigheder og skal nedkomme om tre uger.

Nedlukket apotek og barn på vej:

“Lige nu er det kaotisk”

Johanne Krabbe, der er ejer af Det Gamle Apotek, og hendes mand, Steen Franke Andersen, har siden marts 2019 haft ejendommen til salg. 

Med barn på vej og et firma, der er lukket grundet corona, går de en usikker fremtid i møde.

Johanne Krabbe skal føde om tre uger. Steen Franke Andersen har et fuldtidsarbejde på Danfoss. 

Sammen driver de Det Gamle Apotek på Slotsbakken 8, der siden marts 2019 har været til salg.

Ifølge ejeren, Johanne Krabbe, er det særligt svært at få ejendommen og firmaet afsat på grund af corona-krisen. Det på trods af at de har fået flere tilbud, og så sent som i år var tæt på at få ejendommen solgt.

Højgravid i usikre tider

Parret står lige nu i en svær situation, siger de. Ejendommen og firmaet er svært at afsætte, og firmaet er lukket ned på grund af corona. Nu skal Johanne Krabbe føde parrets andet barn om tre uger. Det skaber en usikkerhed om, hvad der skal ske i fremtiden.

“Nu står jeg højgravid. Lige nu er det kaotisk. Vi ved ikke, hvad vi gør,” siger Johanne Krabbe.

Er landet fortsat lukket ned over sommeren, ved parret ikke, om de fortsat kan holde firmaet oven vande. 

Åbner Danmark op, får de svært ved både at drive firmaet og passe deres nyfødte barn og tre år gamle søn. Bliver firmaet ikke solgt inden sommer, står parret derfor overfor nye udfordringer.

“Vi bliver nødt til at holde åbent. Det bliver med ansatte, der driver det hele, og så må jeg hjælpe til hen over sommeren,” siger Steen Franke Andersen.

En underskrift til forskel

Tiderne i turistbranchen er hårde, når det er muligt at få kunder i biksen. Det har de to, der driver Det Gamle Apotek, erfaret på egen krop. Coronakrisen har, ifølge dem, ikke kun betydet en faldende omsætning. Det har også betydet, at det er blevet sværere at afsætte deres ejendom og firma. 

Det til trods for, at der har været nok bejlere til stedet, der ifølge ejerne har haft rimeligt mange henvendelser på stedet.

Problemet er ifølge dem, at bankerne ikke ved, hvad de skal gøre ved branchen.

“Man ved ikke, om der kommer en 4., 5., eller 6. runde med corona. Hvis ikke der lukkes op – og vi jo ikke, om det sker – så er denne branche i krise,” siger Johanne Krabbe. ■

Skrevet af

Esben Cronbach
Esben CronbachReporter
Ring 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.