Tove Hansen er utrolig kreativ og meget engageret i kulturlivet.

Kreativitet er hendes røde tråd

Ingen kender alle, men i Rinkenæs ved de fleste, hvem Tove Hansen er.

Tove Hansen fyldte mandag den 29. marts 75 år.

Hun stammer fra Gråsten. Hun voksede op i et hjem, hvor familien var et solidt grundlag for hendes opvækst sammen med storbroderen Mogens P.C. Jacobsen.

Efter realeksamen blev hun uddannet lærer. Hun fik job på Grejsdalens Ungdomsskole ved Vejle, hvor hun mødte sin Flemming, der stammer fra København.

Sammen flyttede de til Flemming Efterskole, hvor de i 13 år var lærere. Derefter var de i 14 år forstanderpar på den østjyske efterskole, hvor hun udviste store evner i de kreative fag. Hun fik stor betydning for mange efterskoleelevers trivsel.

I 1998 flyttede ægteparret hjem til Sønderjylland, og købte hus i Rinkenæs.

Tove er utrolig kreativ og altid sprudlende. Hun laver glaskunst, synger i Slotskoret og elsker fællessang. 

Tove og Flemming har rejst rundt i verden hele deres liv, og rejselivet er stadig en vigtig del af deres tilværelse. De har været på rejser til Nepal, safari i Afrika og på rygsækrejse gennem Sydamerika. Dét er alt sammen uundgåeligt, når man som Tove er betaget af verden.

Vigtigst af alt er dog familien og omgangskredsen. I ægteskabet er der opvokset to børn, som har beriget deres forældre med fire børnebørn, som 

naturligvis fylder i den travle hverdag. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.