Mexicansk gruppe spiller i BHJ Salen.

Mexicansk aften i Gråsten

BHJ Salen står i Mexicos tegn tirsdag 26. september kl. 19.00.

Aftenen begynder med et kort foredrag af Georgina H. Jensen om maleren Frida Kahlo. Samtidig udstiller Erika Sandholdt portrætter inspireret af Frida Kahlo.

I pausen serveres kaffe og mexicansk kage.

Derefter spiller gruppen Bola Suriana, som er en musikgruppe fra Michoacan, Mexico. Gruppen har taget deres navn til minde om Emiliano Zapata, helten fra den mexicanske revolution.

Musikgruppen har spillet sammen professionelt i mange år. De spiller traditionel musik fra alle områder i Mexico, og deres største mål er at bidrage til at bevare og udbrede kendskabet til den righoldige mexicanske folkemusik. Foruden mexicansk folkemusik spiller gruppen også medrivende traditionel musik fra andre dele af Latinamerika samt Canto Nuevo (protestsange) og egne kompositioner.

Bola Suriana behersker et hav af instrumenter inklusive kopier af gamle indianske instrumenter fra præcolumbiansk tid og har udgivet over et dusin CD`er.

Den 6- mand store gruppe kommer igen til Europa inkl. Danmark, hvor de har været 12 gang før. Alle gruppens medlemmer bor i Morelia, Michoacan, Mexico. Gruppen blev dannet i 1990 og er efterhånden en institution i deres hjemland. De har været på godt 30 internationale turnéer i Nord- og Sydamerika, samt Europa. 

Arrangementet er tilrettelagt af Kultur i Gråsten og koster 100 kr inkl. kaffe og mexicansk kage

Tilmelding nødvendig af hensyn til kagen på tlf. 2635 4944 ■

Skrevet af
Hanne Næsborg-Andersen

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.