På den skønne udsigtsgrund ses partner Andreas Thomsen Nøhr samt de to indehavere Lena Schmüser og Ole Jepsen.

Mariagaarden – seniorfællesskab med udsigt i Kollund

Et bofællesskab for seniorer på en tidligere klostergrund i Kollund Østerskov med udsigt over Flensborg Fjord i Kollund. 

Det er oplægget til et indholdsrigt og naturskønt ældre-liv med eftertragtet adresse Østerskovvej 36-38 i det åbne land tæt på større byer, kulturtilbud og butikker. 

Det er ægteparret Beth og Per Jørgensen, der har fået ideen til Mariagaarden, som de selv bliver en del af og gerne vil have andre med i. 

Nybolig i Padborg står for at sælge de velbeliggende lejligheder.

”Det er ikke noget ollekolle. Det er et bofællesskab for såkaldt yngre ældre, der stadig er mobile og gerne vil lave noget sammen. Det kan være at se fodbold sammen, gå ture på gendarmstien eller tage i byen eller teatret sammen alt efter lyst og temperament,” siger ejendomsmægler Ole Jepsen. 

Stor interesse

Ud over initiativtagerne har fem ægtepar erklæret sig parate til at flytte ind i Mariagaarden, der, om alt går vel, skal stå indflytningsklar kommende sommer. 

Mariasøstrene var i mange år et evangelisk-luthersk klosterfællesskab i Kollund, men de sidste tre nonner flyttede for tre år siden, og så tog hr. og fru Jørgensen over. 

Mandag aften havde Nybolig indbudt interesserede til at høre om Mariagaarden på et møde i Grænse-Hallerne. Der kom 75 mennesker. 

Ole Jepsen synes, det tegner godt for det kommende projekt. 

”Der er advokat og rådgivere til at hjælpe. Vi skal ud over Kollund for at få alle interesserede med. Tanken er, at ældre, der gerne vil af med hus og have, kan komme i lidt mere bekvemme rammer og stadig have en attraktiv og dejlig bolig i alderdommen. Der er lejligheder i to etager med elevator. Komplekset består af rækkehuse, der alle har udsigt over fjorden. Der er sørget for havepasning og underjordisk garage. Når folk kommer op i alderen, får nogen det efterhånden sådan, at haven hænger dem langt ud ad halsen. Mariagaarden er en mulighed for at udvise rettigdig omhu og komme ud af det store hus, mens tid er, så man selv får ryddet op i al sit habengut, mens man kan, så børnene ikke behøver gøre det for en,” siger Ole Jepsen, der glæder sig til at se, hvor stor respons mødet mandag kaster af sig. 

Halvdelen skal være solgt

Han er overbevist om, projektet får ben at gå på. Halvdelen af boliger skal gerne være afsat, før spaden stikkes i jorden. Det tegner lovende.

”Vi har fire lejligheder på 150 kvadratmeter, fire på 143 kvadratmeter, seks på 114 kvadratmeter og seks på 90 kvadratmeter. Indtil nu har der været mest efterspørgsel på de store lejligheder. De små kan måske være attraktive for enkeltpersoner. Folk bestemmer selv, men det går selvfølgelig efter først til mølle princippet. Mange steder i landet menes der at være efterspørgsel på den slags boliger. I København og Aarhus går de som varmt brød. Man skal gerne kunne tilbyde noget lignende her, så folk ikke skal flytte efter ordentlige boliger i alderdommen. De fleste vil gerne være tæt på deres familier,” siger Ole Jepsen. 

Prisen ligger på mellem 2,25 og 4,8 millioner kroner og alt efter størrelse og placering i de fire bygninger. Der er et fællesrum, hvor beboerne kan spise sammen og være sammen.

Ingen skal føle sig overrendt, men omvendt er der også mulighed for at søge andres selskab efter behov. Yderligere informationer findes på mariagaardenkollund.dl ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.