blank

Bestyrelsen havde nok på fornemmelsen, der skulle ske ét eller andet, men blev alligevel glædeligt overrasket, da Vivi Brit Nielsen (V) til sidst i sin tale meddelte, at Badmintonklubben Blans-Sundeved fik Sønderborg Kommunes sundhedspris i år.
Bestyrelsesformand Johannes Lauritzen tog på klubbens vegne imod blomster fra Sundhedsudvalgets medlemmer, Kirsten Bachmann (SP) og Vivi Brit Nielsen (V).

Kreativ badmintonklub får Sundhedsprisen 2021

Badmintonklubben Blans-Sundeved modtog Sundhedsprisen 2021 i Sønderborg Kommune. Klubben har i Coronatiden fundet på aktiviteter som fx skattejagt, udendørs spil og træning på Teams.

Problemer med at få børn og unge i gang med sport igen efter Coronakrisen var slet ikke til at få øje på i Sundeved-Hallerne onsdag eftermiddag: Den ene hal var fyldt med håndboldspillere, den anden med badmintonspillere. Lydbilledet var glade børn, bolde i gulvet, svirpende ketsjere, jubel, ærgrelse og trænere, der skiftevis gav ros og instruktioner.

Hos badmintonspillerne var der lidt ekstra voksne mødt op – hele bestyrelsen. Med mødepligt. Det var de lidt forundrede over. Men forklaringen kom efterhånden, som byrådsmedlem og medlem af Sundhedsudvalget, Vivi Brit Nielsen (V), fik afbrudt løjerne og holdt en tale til bestyrelsen, som mundede ud i, at de fik Sundhedsprisen 2021.

Så var det de voksne, der jublede. Det var Katja og Anja Vollsen, der havde indstillet klubben, og Vivi Brit Nielsen sagde bl.a. i sin begrundelse for valget af klubben som prismodtager – med udgangspunkt i indstillingen:

“I lagde jer virkeligt i selen for at finde på måder, så I kunne holde kontakten til børnene i klubben og motivere dem til stadig at være aktive. Hallen var lukket, og vi skulle holde afstand, men så fandt I på træning på Teams, skattejagt i skoven og udendørs badminton med særlige bolde. På den måde understøttede I vigtige ting som motion, som er vigtigt for både den fysiske om den mentale sundhed, og I holdt fast i fællesskabet, som også er vigtigt for, at vi har et godt liv. Til lykke med prisen.

Så var der blomster til bestyrelsesformand Johannes Lauritzen og en check på 10.000 kr. til klubben. Og der var en mellemmad, frugt og chokolade til alle – også børnene, der lige fik afbrudt træningen for en stund.

Badmintonklubben arbejder hele tiden på at være attraktiv. Lige nu arbejdes der på at købe en servemaskine, som kan sprøjte flere hundrede bolde ud i minuttet. Så er grunden lagt til talenttræning, som nok også ville give en Victor Axelsen sved på panden.

Badmintonklubben Blans-Sundeved deler Sundhedsprisen 2021 med NaturStærk, som har fået 10.000 kr. hver. ■

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.