Thomas Kristensen har lørdag 15. august stablet et børneloppemarked på benene i Egernsund

Lokal ildsjæl laver børneloppemarked

Thomas Kristensen fra Egernsund har egenhændigt stablet det meste af Egernsunds loppemarked på benene. Det sker lørdag 15. august kl. 10-15.

Thomas Kristensens søn, Casper Kristensen, gav først sin far idéen. 

“Der er jo masser af Caspers ting, han ikke bruger, som kan sælges. Og der er løbende loppemarkeder rundt omkring, så hvorfor ikke i Egernsund?”, siger Thomas Kristensen.

 Idéen begyndte først i den lokale facebookgruppe for Egernsund. Thomas Kristensen forhørte sig i gruppen, om et børneloppemarked i Egernsund havde interesse for byens borgere. Idéen fik dengang opbakning, og siden har forberedelserne taget fart.

Brænder for idéen

I stedet for at lave et helt sædvanligt loppemarked, vil Thomas Kristensen gå all-in.

“Skal det være et almindeligt loppemarked, eller skal der gøres lidt ekstra? På de fleste loppemarkeder er der bare kræmmere, men jeg syntes, der skulle gøres lidt ekstra. Jeg vil prøve at give den fuld hammer, og så se, hvad der sker. Lykkes det, eller lykkes det ikke? Jeg har været glad for, at der har været de her sponsorater, der bl.a. har givet mig mulighed for at få en slush ice maskine og grillpølser,” siger Thomas Kristensen.

Det særlige ved loppemarkedet her er, at det er børnene, der er i fokus. Derfor er hele markedet bygget op om børnene. 

“Det er på børnenes præmisser, så alkohol er væk, og rygning bliver rykket væk. Normalt, hvis man ser på andre loppemarkeder, lægger de ikke vægt på det. Men det er på børnenes præmisser, det her,” siger Thomas Kristensen.

Grundlag for fremtiden

For Thomas Kristensen er dette forhåbentlig ikke sidste gang, der afholdes børneloppemarked i Egernsund. 

“Jeg håber, at vi kan få endnu flere lokale foreninger til at bakke op om det lokale børneloppemarked,” siger han, der også håber, at det i fremtiden kan blive et endnu større arrangement. Thomas Kristensen ser gerne, at arrangementet på sigt bliver et nyt samlingspunkt i Egernsund.

“VI starter langsomt op, og så ser vi, om vi skal bygge videre på det næste år,” siger han. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72