Cheftræner Carsten Kock

Formand for Gråsten Boldklub, Mogens Hansen

Første gang i 28 år: GB er klar til serie 1

Gråsten Boldklubs førstehold sparker den første serie 1 kamp i 28 år i gang lørdag den 8. august.

Når Gråsten Boldklubs førsteholdsspillere løber på grønsværen for første gang i efterårets turnering, er det forståeligt, hvis der er sommerfugle i maven. 

For første gang i 28 år er det nemlig lykkedes gråstenerne at spille sig op i serie 1.

“Det bliver spændende. Det glæder vi os da til. Specielt for at se, om vi har niveauet til det,” siger formand for Gråsten Boldklub, Mogens Hansen.

Mistet fire spillere

Gråsten Boldklub har siden sidste sæson mistet 4 spillere. Det er et tilbagevendende problem især i mindre klubber uden for storbyerne. 

Spillerne flytter, når de skal studere andetsteds. Nye spillere er rykket op, men Mogens Hansen mener, at det bliver svært uanset hvad. 

Han er dog ved godt mod. 

“Hvis vi kommer godt i gang, tror jeg, at vi kommer til at ligge midt i serie 1,” siger Mogens Hansen. “På lørdag, når kampen starter, vil vi alle være spændte på at se, om vi er der, eller om vi ikke er der. De har spillet én træningskamp allerede, og igen på tirsdag, men turnering er en anden ting,” siger han, der påpeger, at cheftræner Carsten Kock også er ved godt mod.

Vigtig opstart

For at klare sig godt i serie 1, ser Mogens Hansen det som meget vigtigt, at holdet kommer godt fra start.

“Pointene i de første dage er vigtige. Det er nemmere at få point i de første kampe,” siger Mogens Hansen. 

Det, der skal hjælpe GB på vej i starten, er holdets gejst. Gejsten på et hold, der lige er rykket op, er større end den på et hold, der er etableret i serie 1. 

“Vi har jo mere gejst end Kolding, der har spillet der i mange år. Men for os er det nyt. Så oprykkerne kommer farende over stepperne. Det er gejsten, der skal gøre, at vi får point,” siger Mogens Hansen. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72