Hans Kongelige Højhed prins Frederik går også i gult, når han fra 29. juni til 3. juli følger verdens største cykelløb på tæt hold fra start til slut, mens det befinder sig på dansk jord – han overrækker den gule førertrøje og er med ved både start og mål i København, Nyborg og Sønderborg.

Kronprins Frederik overrækker den gule førertrøje

Det bliver Hans Kongelige Højhed kronprins Frederik, der overrækker den gule førertrøje til vinderen af 1. etape af Tour de France i København 1. juli.

Kronprinsen overværer også feltet komme i mål i Sønderborg, når 3. etape er kørt 3. juli, så der venter også Hans Kongelige Højhed en hæsblæsende tourweekend. 

Det verdensberømte cykelfelt kører på tværs af landet. Det markederes med en gul folkefest og festlige begivenheder, som kronprinsen som interesseret sportsmand ønsker at være en naturlig del af. Han vil være til stede ved holdpræsentationen i Tivoli 29. juni og til gallamiddag med tourarrangører og aktører på Københavns rådhus 30.juni. 

Når han har overrakt den gule førertrøje til vinderen af 1. etape 1. juli, sætter kronprins Frederik 2. etape af det folkelige cykelløb i gang 2. juli. Derefter overværer han løbet og ser feltet komme i mål i Nyborg. Det samme gør han i Sønderborg 3. juli, så tourrytterne vil have fuld royal opmærksomhed, mens de er i landet. 

Kronprinsen har løbende været engageret i den danske Grand Départ. Han holdt en begejstret tale, da det danske tourengagement faldt på plads og blev offentliggjort på Københavns rådhus i februar 2019. I 2021 deltog kronprins Frederik  i rutepræsentationen af Tour de France i Paris, hvor han holdt tale om danskernes cykelglæde. 

Kronprins Frederik medvirkede 23. marts i en videohilsen til tourfans fra hele verden i forbindelse med markeringen af 100 dage til den danske tourstart.  ■

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.