Artikelbeskrivelse

Kjems donerer maleri til plejecenter

Af Søren Gülck
Fhv. landsretssagfører Sven Kjems, Gråsten, har doneret et af sine malerier til Gråsten Plejecenter.
Maleriet forestiller solsikker og gladiolus i en vase. Det er malet af Egernsund-maleren Peter Nicolaisen, der var bosat i Egernsund fra 1941 og frem til sin død i 1989.
Peter Nicolaisen stammede fra Ballum. Han malede i sine unge år mest motiver fra den sønderjyske vestkyst, men da han flyttede til Egernsund, var det naturen og blomsterne på Sønderjyllands østkyst, han kastede sin kærlighed over.
Sven Kjems besøgte ofte Peter Nicolaisen og købte med tiden flere malerier af den kendte kunstner, som kom til at pryde hjemmet.
”Jeg bliver jo ikke yngre. I min alder ved man jo aldrig, hvad morgendagen kan bringe. Derfor har jeg valgt at donere et af mine malerier til Gråsten Plejecenter”, siger Sven Kjems, som i august fyldte 95 år.
”Jeg håber, det vil bringe glæde til beboere, brugere og gæster på Gråsten Plejecenter, som vil værdsætte de smukke blomster”, siger Sven Kjems. 

Sven Kjems og forstander på Gråsten Plejecenter Bente Kaehne beundrer det smukke maleri af Peter Nicolaisen. Foto Søren Gülck

Sven Kjems og forstander på Gråsten Plejecenter Bente Kaehne beundrer det smukke maleri af Peter Nicolaisen.
Foto Søren Gülck