Artikelbeskrivelse

70 års jubilæum bliver børnenes fest i Rinkenæs

DSC_2280

Skoleleder Ulla Brommann er klar til at fejre skolens fødselsdag. Foto Tove Hansen

Af Cathrine Semrau
På torsdag den 5. november fejrer Rinkenæs Skole 70 års jubilæum. Skoleleder Ulla Brommann og resten af lederteamet har mange planer for dagen.
”Vi har besluttet, at det skal være en fest for børnene”, siger 53-årige Ulla Brommann, som har været skoleleder i 10 år.
Skolelederens hverdag
Hun har en meget varieret skoledag. Det er ikke blot skrivebordsarbejde, hun går rundt og laver. At være vikar, i kontakt med kommunen, til forældremøder er også en del af Ulla Brommanns hverdag.
”Nogle gange kan det godt blive for meget, men vi skal fokusere på de gode ting, som der er flest af”, siger den vellidte skoleleder.
Håbet om flere jubilæer
På torsdag er der gået 70 år siden åbningen af skolen i 1945. Ulla Brommann og resten af skolen håber på, at skolen forbliver åbnet i mange år endnu.
”Det kræver, at vores børnetal forbliver stabilt. Politikerne har kun én pengepose, så hvis de beslutter sig for at det er for dyrt at have den lille skole, risikerer vi at lukke”, siger Lulla Brommann.
Skolen mistede i 2007 sin 7. klasse, men der er stadig 131 elever i 0.-6. klasse.
70 skønne år skal fejres
Der er blevet lagt mange planer for den store dag. Den første ting på programmet er den traditionelle morgensang, som er et hit hver morgen.
Derefter skal hver klasse plante et træ til minde om dagen. Børnehaven skal også plante et, så i alt bliver 8 frø plantet.
En anden ting der er arrangeret er kagemandskonkurrence, hvor biografbilletter er på højkant. Derudover skal eleverne skrive fødselsdagskort og hjemmelavede flag og balloner bliver hængt op.
Om aftenen er der skolefest, som afholdes på samme måde hvert år: 0.- og 1. klasse skal optræde, og 6. klasse laver teater. Der er aktiviteter i de forskellige klasser, som forældrene står for.
”Vi kunne også have valgt at sige penge, pindemadder og champagne, men vi har besluttet, at det skal være en fest for børnene”, tilføjer Ulla Brommann. 