Hos Havekompagniet i Sdr. Hostrup er forårssæsonen i fuld gang.

Havekompagniet rykker ud i foråret 

Havekompagniet har 6 anlægsgartnere og 4 medarbejdere i havecentret i Sdr. Hostrup.

Solen titter frem, og landets haver begynder langsomt at blomstre. Derfor rykker Havekompagniet nu ud i sæsonens højtid.

“Her i starten af sæsonen er der meget beskæring og træfældning,” siger Lennard Brødsgaard fra Havekompagniet, og fortsætter:

“Og nu hvor det bliver varmere, begynder vi med anlægning og vedligeholdelse af plæner og forskellige planteopgaver.”

Af de 6 anlægsgartnere ved Havekompagniet er nogle specialiseret i ”det grå” og andre i ”det grønne” havearbejde. Det grå havearbejde består blandt andet af arbejde med belægninger og støttemure, mens det grønne består i arbejde med planter. 

Anlægsgartneri

Lennard Brødsgaard købte i 2013 Havekompagniet, så han kunne tilbringe mere tid med familien. Oprindeligt bestod Havekompagniet udelukkende af et havecenter, men som tiden gik, viste det sig hurtigt, at der var efterspørgsel efter mere end det.

“Vi begyndte naturligt at slå mere over i anlægsgartneri. Det kom af sig selv i forbindelse med, at flere efterspurgte hjælp til havearbejde,” siger Lennard Brødsgaard om anlægsgartneriet.

Åbent i påsken

Havekompagniet holder åbent hele påsken.

“Forårssæsonen er i fuld gang,” siger Lennard Brødsgaard om grunden til at holde åbent. 

“Folk er som altid velkomne til at møde op og få rådgivning om have spørgsmål og den slags. Og hvis de har fundet noget – f.eks. en blomst, de gerne vil høre mere om eller noget – så må de rigtig gerne tage et billede med ned til havecenteret. Så kan vi kigge på det,” siger Lennard Brødsgaard. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72