Artikelbeskrivelse

Guldbryllup i Gråsten

Af Gunnar Hattesen

Aase og Finn Christensen, Ahlmannsvej 4, Gråsten, kan lørdag den 5. november fejre guldbryllup.
Ægteparret havde deres virke på Den Gamle Kro i 28 år, som dannede rammen om mange familiefester, møder og selskaber.
Aase Christensen er en vellidt person, kendt for sit livsmod og sit store engagement på ældreområdet, blandt andet har hun i 17 år været formand for Gråsten og Omegns Pensionitforening.
Aase er født og opvokset i Egå ved Aarhus. Som barn elskede hun at lave mad. Som 10-årig hjalp hun dagligt til i køkkenet, når der skulle røres i gryderne.
Hun flyttede i 1971 til Sønderjylland, hvor ægteparret købte Tumbøl Kro.
Finn og Aase Christensen solgte Tumbøl Kro i 1973 og forpagtede Rinkenæshus, som dengang var lejrskole, forsamlingshus og campingplads.
Rinkenæshus var fyldt med liv og glade dage. Det var en dejlig tid, og et skønt sted med mange mennesker og masser af liv.
Desværre kunne det ikke fortsætte, for med tiden blev der lidt for mange kokke til at fordærve maden på stedet.
I 1978 købte parret Den Gamle Kro i Gråsten. Her var Aase styrmand i køkkenet, mens Finn mere var i salen hos gæsterne.
Valgt til byrådet
Finn stammer fra Hobro, og har også været meget engageret i lokalsamfundet. Han har været aftenskoleleder i AOF, og i 2001 blev han valgt ind i Gråsten Byråd for Socialdemokratiet.
I over 25 år har han været aktiv i Politi Hjemmeværnet. Ligeledes var han i et kvart århundred med i Gråsten Turistforening.
I det gæstfrie hjem er der opvokset fire børn. Annemette bor i Gråsten, Dorte bor i Billund, Hanne bor i Horsens, mens Niels bor i Kolding.
Der er morgensang i hjemmet kl. 8.00.