Kim Gottlieb og sønnen Dan driver Kims Cykelservice på Broagerland, og de stiller nu cykler til rådighed for Hans Tjørnelund og Outdoor-tours som vil tilbyde turister og cyklister guidede ture rundt i det skønne sønderjyske landskab.

Guidede cykelture til tohjulede turister

Et joint venture mellem Outdoor-tours og Kims Cykelservice på Broagerland har resulteret i, der står et dusin avancerede e-mountainbikes til rådighed for turister og herboende, der ønsker en cykeloplevelse ad stier og strøg på gendarmstien, Als og på Kegnæs for eksempel. 

Det er erfaringerne fra de guidede segway-ture på Dybbøl Banke, der nu udvides til cykelturister.

“Al erfaring siger, folk gerne vil opleve noget, mens de kommer omkring. Vi har investeret en halv million kroner i 12 e-mountainbikes af spansk fabrikat hos Kims Cykel­service,” fortæller medejer af Outdoor-tours Hans Tjørnelund, der til daglig har til huse i Flytte­boksens og Waterless’ lokaler i Møllegade i Broager.

Firmaer og rejsegrupper samt private kan formedelst 595 kroner per deltager booke en tre timers tur for op til 11 personer i Sønder­borg, på Als, Broager­land eller Sundeved. 

Outdoor-tours stiller med en cykelkyndig guide, der både kender terrænet, omgivelserne og cyklerne og derfor også kan reparere dem eller tilkalde hjælp, hvis det er nødvendigt. Hver Orbea e-mountainbike har en rækkevidde på 130 kilometer. 

Turarrangøren har også investeret i en trailer til at bringe cyklerne frem og tilbage til det oplevelseshungrende publikum. 

Stor interesse

Målgruppen for de guidede mountainbiketure er alle over 16 år.

“Interessen for vores landsdel har aldrig været større, end den er i dag. Antallet af overnattende gæster steg med 20 procent på et år. Lige om lidt åbner et nyt feriecenter på Nord­als. Vi har udviklet turkonceptet med det in mente og i visheden om, at interessen for at cykle også er overvældende,” fortæller Hans Tjørnelund.

Kims Cyklelservice har haft til huse mellem Skelde og Broager i 14 år.

“Der bliver nærmest kun solgt e-bikes i dag,” fortæller Kim Gottlieb, der selv er ivrig cyklist og kan tale med om, der er mange oplevelser at hente på Broagerland.

“Gendarmstien og teglværkerne er et oplagt mål i sig selv. Det er selvfølgelig kunderne, der vælger, hvor de gerne vil hen,” siger Hans Tjørnelund, hvis turkatalog kun lader sig begrænse af ufremkommeligt terræn og de bugtende landskabers overgang til Flens­borg Fjord, Alssund og Lillebælt, som der er fantastiske udsigter til fra sædet på de robuste tohjulede.

Outdoor-tours leverer udstyr og cykler. Resten er op til cykelrytterne, der holdvis skal blive enige med hinanden om, hvilken oplevelse de ønsker. 

De guidede motoriserede ture i landskabet tager deres begyndelse med påskens komme fra 1. april. ■

blank

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.