Grevinden går igen igen er gået over scenen tre gange denne vintersæson med Skelde GF’s dilettanter som optrædende,og de går med stor optimisme mod flere scenesuccesser de kommende år.

Grevinden er gået igen igen

Dilettanterne fra Skelde Gymnastikforening har haft forrygende succes med forestillingen “Grevinden går igen igen.”

Den er gået over scenen to gange hos Frk. Jensen i Skelde med over 100 publikummer per gang. Den ene gang med stegt flæsk med persillesovs på menuen, og den anden gang var der kaffebord. 

Aabenraa er også blevet beæret med grevinde-gengangeren på Skytte­gården. Den anden forstilling i Kirsebær­haven måtte aflyses, fordi dilettanterne blev ramt af Corona, så der fik de lystige mennesker fra Skel­de et lille svirp med fordums pandemipisk.

“Der var ikke noget at gøre. Det var hovedrolleindehaveren, der blev ramt. Det var ærgerligt, men det er nu engang vilkårene. Grev­inden går igen igen er rendyrket dilettant teater med en masse forviklinger, og så betyder det meget, vi taler sønderjysk. Det kan folk godt lide. De var vildt begejstrede,” fortæller mangeårige dilettant Jens Christan Petersen, der glæder sig over den flotte opbakning til teaterforestilligen, som gruppen lægger et stort arbejde i.

Stolte traditioner

Der er en halv snes stykker i truppen med chauffør. De øver hos Frøken Jensen. Hvert år får teaterfolket tilsendt stykker fra Dansk Teaterforlag, som de kan vælge imellem. Sidste år var det “Det er noget skidt fru With,” der var blevet aflyst året forinden på grund af Coronaen. 

Der er kommet gang i amatørteaterlivet og andre aktiviteter igen efter årene med Corona.

“Vi går allerede nu i gang med at finde ud af, hvad vi skal spille næste år, for vi skal selvfølgelig optræde igen. Vi har selv scene og det hele med. Vi vil gerne optræde flere steder og arbejder på at få det i stand,” fortæller Jens Christian Petersen, der med sine 70 år er alderpræsident i teatertruppen.

Han har været med et sted mellem 35 og 40 år uden rigtig at kunne huske det nøjagtige årstal. 

Dilettant i Skelde har stolte traditioner. 

Skelde Gymnastik­for­ening har 80 års jubilæum næste år. Dilet­tanten er næsten lige så gammel som foreningen. Det startede i efterkrigsåret 1946.

“Jeg har ikke været med helt fra starten, for da var jeg ikke født, men jeg har været med længe,” siger Jens Christan Petersen, hvis gruppe tegner den modne del af foreningslivet.

“Vi har også folk på omkring de 40. Så gamle er de heller ikke,” siger han.

Foreningen byder også på badminton, gymnatik, volleball, springgymnastik, kanasta, skat og petanque foruden et hav af aktiviteter for de alleryngste, så der er noget for alle generationer. På lørdag er der for eksempel fastelavnsfest. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af
SICHTSTARK fotodesign

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.