Der er gang i spejderlivet, men det står skidt til hos Padborg spejderne, hvis de ikke får en ny leder.

Grænsetroppen Padborg mangler ny spejderleder

Den mangeårige spejderleder, Mads Sengewald, stopper ved årsskiftet som spejderleder i Grænsetroppen Padborg.

Spejderne søger dermed nye kræfter. Der er 12 friske spejdere for tiden.

Mads Sengewald har stået i spidsen for Grænsetroppen Padborg i 6 år, men da han for nylig er flyttet til Tiset ved Gram er det ikke længere muligt for ham at bestride posten som spejderleder. 

“Jeg har nydt tiden med børnene på den dejlige plet ved spejderhytten i Padborg Skov. Jeg er ked af, ikke at kunne fortsætte, men logistikken holder ikke, desværre”, siger Mads Sengewald.

Fedt at være spejder

De halvstore drenge og piger har også kun rosende ord tilovers for spejderlivet. Som 14 årige Lucas Kraak udtaler:

“Det er bare så fedt at være spejder”, siger Lucas Kraak.

Coronakrisen har lært folk at nyde friluftslivet, og det har aldrig været mere aktuelt at bruge naturen og de utallige muligheder, der ligger i den.

Som spejder bliver der ofte lavet mad over bålet, der bliver snittet med kniv, sav og økser, bygget forskellige ting, f.eks. en bivuak eller rafter, og hænderne bliver brugt til mange sjove ting. 

Der stilles som sådan ingen krav til at blive spejderleder, blot at man er parat til at bruge ca. 2 timer om ugen, hvor der bliver afholdt spejdermøde om tirsdagen. Herudover arrangerer troppen af og til udflugter med overnatning – gerne i det fri.

Folk, der er interesseret i at blive spejderleder kan henvende sig til Mads Sengewald, der til gengæld lover, at den nye leder bliver hjulpet godt i gang. Der er en manual, og der vil også blive tilbudt kurser i spejderliv. Han kan kontaktes på spejdertelefonnummer 2285 9849 eller på mail padborgspejder@hotmail.dk

Mads Sengewald svarer meget gerne på opfølgende spørgsmål. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80