Gråsten Håndværker­forening er over 100 år gammel og står som garant for beskæftigelse og et bredt udbud af professionelt håndværk i Gråsten og omegn.

Gråstens håndværkere mærker tiderne

Generelt går det Gråstens håndværkere godt. 

De følger tiden og markedet, men det betyder også, de er præget af en udvikling, hvor der bliver flere ledige på grund af stigende renter og stagnation på byggeområdet. 

Det fremgik af Gråsten Håndværkerforenings generalforsamling.

“Vi følger det generelle marked. Faktorer som stigende renter og inflationen bremser boligmarkedet. Vi følger udviklingen på landsplan. Den er ikke katastrofal, men tiderne har ændret sig. Der bliver bygget halvt så mange nye boliger som for et år siden. Vi kommer selvfølgelig fra et boligmarked på et historiske højt niveau og bevæger os ned i et mere normalt leje,” siger formand Jakob Petersen, der ikke ser truende skyer, men stagnerede kurver i horisonten. 

35 firmaer

Humøret fejler som sådan ikke noget i en forening med 35 medlemsfirmaer inden for et bredt spektrum af håndværk. Tømrere, malere og murere følger udviklingen på sigt. “Materialeprisen steg en overgang som følge af inflationen. Materialemanglen gav stigende priser. Nu er de på vej ned igen. Der er virksomheder, som har det svært som følge af konjunkturerne,” siger Jakob Petersen, hvis medlemmer ikke ligefrem er i eksistenskrise. 

Konkurserne er der, men går foreløbig uden om Gråstens håndværkere. De så gerne på lige fod med mange andre, der blev bygget mere i Gråsten og omegn, som mangler byggegrunde til nye huse og dermed også nye borgere. Der skal lokkes nye husejere og skatteborgere til Gråstens boligområder. 

Jakob Petersen betegner håndværkerforeningen som en social forening, der trækker på SMV’s (små og mellemstore virksomheder) juridiske og faglige ekspertise efter behov. Gråsten Håndværkerforening arbejder for at fremme håndværkets vilkår og for at skabe bedre rammer for medlemmer og virksomheder. 

Bestyrelsen arbejder på at udvikle erhvervslivet og øge beskæftigelsen. 

Generalforsamlingen sluttede med den obligatoriske indtagelse af gule ærter på Den Gamle Kro. Bestyrelsen blev genvalgt. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 12. december 2023

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.