Artikelbeskrivelse

Gråsten Fjerkræ indgår aftale med italiensk fjerkræslagteri

Af Gunnar Hattesen
Gråsten Fjerkræ A/S har indgået en aftale med det Italienske fjerkræslagteri Fileni omkring salg af frilands kyllinger og økologiske kyllinger.
Fileni er Europas største producent af frilands og økologiske kyllinger. Ifølge direktør Gunder P. Jensen indebærer aftalen, at Gråsten Fjerkræ går ind på det svenske marked.
De italienske kyllinger går ude i olivenplantager fra 280 til 700 meter over Adriaterhavet.
”Denne bæredygtighed hvor bonden har to indtægter på jorden har været et vigtigt parameter for Gråsten Fjerkræ”, nævner Gunder P. Jensen.
Hos bonden hvor kyllingerne vokser, er der under 1 times transport til slagterierne. Fra slagterierne vil der være 6 ugentlige transporter til Skandinavien med friskslagtede kyllinger og andre specialiteter og delikatesser.
Fileni har 2 slagterier med 1.600 ansatte og er grundlagt i 1957. Fileni har egen fodermølle og garanterer, at kyllingerne får GMO frit foder.
Fileni tilbyder et stort udvalg af fersk kylling, færdigretter og produkter til detail, Take away butikker og foodservice. Produkterne bliver introduceret på Foodexpo i Herning den 6. til 8. marts.
Filenis produkter vil blive markedsført under navnet ”Fileni –by Graasten” og ”Privat Label”. 

Adm. direktør Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ. Arkivfoto

Adm. direktør Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ. Arkivfoto