Tove Marie Hansen flytter sin udstilling af glaskunst fra Studie 66 i Gråsten til Højmark 23 i Rinkenæs.

Glaskunst flytter til Rinkenæs

Udstillingen af glaskunst i Studie 66 i Gråsten flytter 1. maj til Rinkenæs.

Tove Marie Hansen, som er gammel gråstenerpige, har i 15 år arbejdet med glaskunst i sit hobbyværksted på Højmark 23 i Rinkenæs.

Her har hobbyen udviklet sig fra at være fremstilling af små “basunengle”, til at omfatte et stort sortiment af figurer, fade, lysestager, ophæng og 

masker.

Tove Marie Hansen er måske mest kendt for sine Gråsten-æbler og figurerne Mary og Margrethe, men også “Husene”, som fås i alle ønskelige farvekombinationer har været meget populære gennem årene. Mange har i tidens løb købt specielle gaver som studenterugler, konfirmander, brudepar, gravhunde, blomsterkranse, høns og selv søheste.

I en årrække har Tove Marie Hansen haft skiftende udstillinger af sine ting i et vindue i “Studie 66” på Borggade i Gråsten. Det er hendes fødehjem, hvor hendes far, Christian Jacobsen, tidligere drev købmandsforretning. 

Udstillingerne har altid været med forskellige temaer, såsom jul, konfirmation, påske eller sommer med gardere, slot og kongeligt besøg.

Lige nu er udstillingen koncentreret omkring genforeningen, med bl.a. hvide Genforeningspiger med blomsterkranse.

“Min hobby er blevet en stor del af mit liv, og jeg håber meget, at interesserede vil finde til Rinkenæs, så jeg fortsat kan være med til at glæde folk med min glaskunst.”, siger Tove Marie Hansen. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83