Edith og Jørgen Post er glade for tilværelsen, nyder deres otium og har et fantastisk godt naboskab i Frøslev. Foto Ditte Vennits Nielsen

Edith og Jørgen Post fejrer diamantbryllup

Edith (81 år) og Jørgen Post (83 år), Frøslev, fejrer torsdag 19. marts diamantbryllup.

Jørgen Post er en rigtig “Frøslever”. Han er både født, opvokset og bor stadig i Frøslev. Han stammer fra et mindre husmandssted, som han overtog efter sin far, der døde som 56-årig. 

Jørgen mødte Edith, der stammer fra Ikast, til et høstbal på Holbøl Landbohjem. Edith var inviteret af en veninde, og begge piger mødte deres kommende ægtemænd til festen. 

I 1960 blev der holdt bryllup på det daværende Fjordhotel i Kollund. Efterfølgende flyttede Edith ind på ejendommen sammen med sin mand og svigermor, og de boede sammen i 9 år.

Købte gård

Rammerne på husmandsstedet blev for små og parret købte en gård på Vestergade 5 i Frøslev for at få mere jord. Jørgen kørte for kommunen samtidigt med, han passede sine køer og grise. Edith hjalp også til på gården, og parret fik en datter og søn. De begyndte at leje værelser ud, og ind imellem arbejdede Edith som syerske for Grænsetekstil, hvor hun syede sengetøj. 

I 2009 flyttede Edith og Jørgen Post til deres nuværende hjem på Kirkeforte. Sønnen Hans Henrik overtog gården efter i mange år at have drevet Frøslev Kro. Her hjalp forældrene til, da de var gået på efterløn som 60-årige. 

Jørgen nåede at være brandmand i Frøslev Frivillige Brandværn i knap 40 år og i godt 25 år har han spillet dilettant. 

Edith er flittig bruger af Valdemarshus, hvor hun dyrker gymnastik og håndarbejde. Hun har i 17 år været frivillig i Kirkens Korshær.

Datteren Britta bor i Agerskov, og begge børn har givet diamantbrudeparret 6 børnebørn. 

Festen holdes med 47 inviterede gæster på Holbøl Landbohjem. Desværre er der kommet afbud på grund af corona-virussen, men som diamantbrudeparret siger: “Det er der jo ikke noget at gøre ved”. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80